UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Різдво: Найдивніші різдвяні страви з усього світу

Класична європейська різдвяна вечеря — це запечене м'ясо і овочі, солодкий рулет на десерт. Однак якщо подивитися, що на свято їдять християни в різних куточках світу, то можна сильно здивуватися

Різдво: Найдивніші різдвяні страви з усь…

В католицький святвечір Depo.ua пропонує путівник екзотичними різдвяними стравами світу.

Китова шкіра та фаршировані шкури тюленя (Гренландія)

Жителі Гренландії подають на святковий різдвяний стіл традиційні ескімоські страви - мактак і ківіак. Мактак - це заморожена китова шкіра з салом. Її нарізують кубиками і куштують як в підталому, так і замороженому вигляді. Ще вона буває в'яленою.

Ківіак - вкрай екзотична страва. Прямо скажемо, на любителя. Готується воно так: у обезголовлену тушу тюленя запихають місцевих пташок родини алькових. Тушу запечатують салом і закопують в землю на кілька місяців. Потім викопують і їдять м'ясо птиці на відкритому повітрі - запах у цього делікатесу, самі розумієте, специфічний.

Курка у фритюрі з KFC (Японія)

Велика частина жителів Країни сонця, що сходить - синтоїсти або буддисти, і Різдво, по ідеї, відзначати не повинні. Однак кожне 25 грудня японські родини разом з дітьми дружними рядами прямують до найближчого ресторану швидкого харчування KFC, щоб скуштувати фірмову страву мережі - курку у фритюрі.

Традиція відзначати християнське свято зародилася в Японії завдяки одній маркетинговій кампанії KFC. У 1974 році на екрани вийшов рекламний ролик, в якому група іноземців намагалася безуспішно відшукати в Токіо різдвяну індичку. На допомогу їм приходив ресторан KFC. Приблизно за 10 доларів за курсом 1974 (2920 ієн) там можна було замовити курячі крила і келих вина. Сьогодні у святковий набір окрім курки входить торт і пляшка шампанського, а його ціна зросла майже до 40 доларів (3336 ієн).

Тушкована бараняча голова (Норвегія)

Традиційно смалахове - страву з баранячої голови - їли в Норвегії бідняки, які не могли дозволити собі купити дорожчі шматки м'яса. Щоб приготувати смалахове, баранячу голову солять, потім коптять і в'ялять. Після цього її кілька годин варять. Подають з гарніром з картопляного або бруквяного пюре. Деякі місцеві гурмани їдять навіть очі та мізки, які дістають з черепа ложкою. Запивають страву, звичайно ж, аквавітом - традиційним міцним напоєм скандинавів.

Кілька з картоплею (Швеція)

У Швеції на Різдво подають Janssons frestelse ("Спокуса Янсона"). Своєю назвою страва зобов'язана оперному співакові Адольфу Янсону, який славився своєю пристрастю до їжі та був справжнім гурманом. Традиційна "Спокуса" являє собою запечену з маринованими анчоусами картоплю. Сьогодні при приготуванні страви замість анчоусів частіше використовують кільку, шпроти або невеликий оселедець.

Смажені гусениці (ПАР)

У ПАР та деяких інших країнах Південної Африки на різдвяному столі присутня, мабуть, самий незвичайний, з точки зору європейця, делікатес. Смажені гусениці метеликів павиноочких (місцеві мешканці називають їх "мопане") тут коштують у кілька разів дорожче звичайного м'яса. Гусениць сушать, в'ялять, консервують на зиму і, звичайно ж, свіжими смажать на свята. Благо сезон збору гусениць збігається з різдвяними канікулами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme