Перевернутий пиріг з горіхами і бананом від Ектора Хіменеса-Браво

Знаменитий кулінар і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом дуже смачного десерту

Перевернутий пиріг з горіхами і бананом…

Інгредієнти:

150 г коричневого цукру

3 столові ложки вершкового масла

70 г горіхів (пекан або волоські)

1 великий банан, очищений і нарізаний

113 г вершкового масла

170 г цукру

2 великих яйця кімнатної температури

1 чайна ложка ванільного екстракту

180 г борошна

1 чайна ложка пекарського порошку

щіпка солі

120 мл молока

пюре з 2 стиглих бананів

60 г вареного згущеного молока

Приготування:

1. Залишіть деко в середині духовки і розігрійте її до 180 °С. Змастіть маслом круглу форму для пирога.

2. Щоб приготувати топпінг, розігрійте маленьку каструлю на середньому вогні. Додайте масло і цукор, нагрівайте протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи до тих пір, поки суміш не набуде коричневого кольору.

3. Зніміть з плити і додайте горіхи пекан. Вилийте готову суміш у форму для пирога. Використовуючи силіконову лопатку, розподіліть суміш рівномірно по дну.

4. Викладіть рівномірно часточки бананів. Втисніть часточки в суміш з масла і цукру.

5. Готуємо тісто. Просійте борошно з сіллю і пекарським порошком. Відставте.

6. За допомогою ручного міксера у великій мисці з'єднайте масло і цукор, на низькій швидкості збивайте до однорідної маси. Збільште швидкість і збивайте приблизно 10 хвилин до світлої і пишної маси.

7. Додавайте яйця по одному, ретельно збиваючи після додавання кожного яйця.

8. Знизьте швидкість роботи міксера до найнижчої. Додайте просіяне борошно, молоко, варене згущене молоко, банан. Збільште швидкість міксера до середнього рівня, ретельно перемішуйте, поки тісто не стане гладким.

9. Рівномірно вилийте тісто у форму зверху банана. Випікайте пиріг протягом 45-60 хвилин до золотисто-коричневого кольору (один раз під час приготування деко можна перевернути). Перевірте пиріг, проткнувши його в центрі зубочисткою. Якщо вона суха і чиста - пиріг готовий. Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому охолонути протягом 5 хвилин.

10. Пройдіться ножем по колу форми і звільніть пиріг. Обережно переверніть торт на блюдо для сервіровки.

Раніше Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати віденський штрудель.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme