Новим хітом французької кухні стала цитрусова ікра з Австралії

У Франції полюбили цитрусову ікру з Австралії

Новим хітом французької кухні стала цитр…

Про це пише gazeta.ru з посиланням на AFP.

Делікатес робиться з пальчикового лайма, який росте в австралійських дощових лісах. Він додається до устриць, суші, лосося або в салат. Цитрусову ікру також використовують при приготуванні десертів.

За словами паризьких шеф-кухарів, цитрусова ікра є одночасно «грайливою і революційною» і являє собою делікатес XXI століття.

«Попит не перестає зростати з 2000 року», - зазначив, у свою чергу, Джорджі Макдугалл з австралійської Wild Fingerlime Group, яка займається експортом пальчикового лайма в Європу.

Вартість цього фрукта у рітейлерів становить близько €100 за 1 кг, тобто один пальчиковий лайм обійдеться покупцеві приблизно в €2. Це вдвічі дорожче, ніж в Австралії. Вирощуванням такого цитруса стали займатися і у Франції, але наразі там вдається виробляти лише 800-900 кг на рік.

Раніше depo.ua розповів, що випущена сумочка з банкою чорної ікри всередині.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme