Названо простий спосіб уникнути поширеного виду раку

Вживання продуктів із великою кількістю жиру може спровокувати розвиток раку товстої кишки

До такого висновку дійшли вчені Ратгерського університету в США. Про деталі їхнього дослідження повідомляє портал EurekAlert, передає Depo.ua з посиланням на "Обозреватель".

За словами фахівців, ключова роль у патологічному процесі належить двом генам, які присутні у стовбурових клітинах кишківника.

Як йдеться у дослідженні, гени HNF4A і HNF4G забезпечують правильне функціонування слизової оболонки кишківника. Вони допомагають спалювати жир, водночас забезпечуючи енергією стовбурові клітини.

Якщо ж у харчовому раціоні є багато жиру, переконують вчені, то кількість стовбурових клітин, які постійно розділяються, починає збільшуватися, у такий спосіб підвищуючи ризик розвитку пухлин.

Також наголошується, що колоректальний рак (товстої кишки) є третім найпоширенішим видом онкологічного захворювання, яке діагностують у чоловіків і жінок у США. А згідно з оцінками Американського товариства раку, тільки у 2019 році такий діагноз буде поставлено приблизно 101 420 американцям.

Тому дослідники підкреслюють, що здорове харчування є одним із ефективних способів профілактики онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту. І воно має стати пріоритетом для тих, хто не хоче зіткнуться з діагнозом раку товстої кишки.

Нагадаємо, люди, які вилікували рак, частіше помирають від серцевих хвороб.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme