Кава може врятувати від страшного виду раку, – вчені

У людей, які п'ють каву, нижчий ризик розвитку найпоширенішого типу раку печінки – гепатоцелюлярної карциноми
 

Кава може врятувати від страшного виду р…

Кава вдвічі знижує ризик розвитку раку печінки, пише Кореспондент, передає Depo.ua.

До такого висновку прийшли вчені з університету Квінс у Белфасті. Дослідження про вплив кави на розвиток онкологічного захворювання велося протягом семи років.

Фахівці вивчали майже 472 тисячі людей, з яких 75% регулярно пили каву.  

В результаті виявилося, що у любителів кави ризик розвитку гепатоцелюлярної карциноми (первинного раку печінки – ред.)  на 50% нижче ніж у тих, хто не вживає напій. Серед тих, хто регулярно п'є каву й особи, які частіше за інших курили і вживали алкоголь, проте це не збільшило їхніх шансів захворіти на рак. За словами дослідників, кава захищає печінку завдяки вмісту антиоксидантів і кофеїну.

Нагадаємо, Ірландія запровадить "податок на лате", щоб зменшити відходи.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme