Як приготувати сир рікотта в домашніх умовах

Якщо ви любите італійську кухню і часто готуєте вдома, тож вам часто доводиться купувати сир рікотта

Як приготувати сир рікотта в домашніх ум…

Виявляється, його не так вже й складно приготувати самому, пише ДеПо.

Інгредієнти: 750 мл молока (жирного 4-6%), 250 мл вершків 20%, 3-4 ст.л. лимонного соку, щіпка солі та цукру.

Приготування:

1. У великій каструлі змішати молоко, вершки, цукор і сіль. Нагріти до температури 90 ° С (якщо немає кулінарного термометра, орієнтуйтеся по моменту, коли молоко майже закипіло, це і є потрібна температура), постійно помішуючи, щоб молоко не пригорало.

2. Зняти з вогню до закипання (це дуже важливо), додати лимонний сік, розмішати і залишити на 5 хвилин. Молоко почне розшаровуватися.

3. Друшляк застеліть декількома шарами марлі і процідіть рідину. Залишити мінімум на 1 годину. Чим довше витримати, тим густішим виходить сир. Рекомендується охолодити перед вживанням.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme