Як приготувати ідеальні макарони

Що може бути простіше, швидше і звичніше, ніж макарони? Але готувати їх потрібно з розумом, втім, як і інші страви. Кілька простих секретів допоможуть вам приготувати чудову і смачну страву

Як приготувати ідеальні макарони…

Вибрати

Хороші макарони дешевими не бувають. Адже для них потрібна хороша мука, повідомляє ДеПо з посиланням на aif.ru.

Найкращі макарони з твердих сортів пшениці, тому уважно дивіться на упаковку. Має бути написано: «тверді сорти пшениці» або «група А».

Макарони низької якості легко ламаються, тож постарайтеся заглянути всередину упаковки, чи не видно зламаних.

У складі справжніх макаронів - вода і мука. Жодних покращувачів, підсилювачів смаку та інших добавок.

Зварити

Під час варіння спагетті повинні почуватися вільно і комфортно. Тож знадобиться велика каструля. Розраховуйте об'єм так: 1 літр на 100 г сухих макаронів.

Майте на увазі, що під час варіння макарони в 2-3 рази збільшуються в об'ємі.

Класти макарони потрібно в киплячу воду.

Щоб макарони не злипалися, можна додати столову ложку рослинної олії.

Час варіння макаронів залежить від їхньої товщини. Зазвичай спагетті варяться від 7 до 15 хвилин у киплячій воді.

Каструлю під час варіння макаронів закривати кришкою не потрібно.

Не варто промивати макарони гарячою водою після варіння. Італійські кухарі так ніколи не роблять.

Залиште трохи води від макаронів, її можна додати в соус, якщо паста здасться надто сухою або густою.

Макарони аль денте - злегка недоварені - використовують для приготування пасти. Тоді вони зможуть доваритися, коли ви їх тушкуватимете разом із соусом.

Щоб вийшли макарони аль денте, потрібно варити їх на 2-3 хвилини менше, ніж вказано на упаковці.

Спагетті не викидають на друшляк, а виловлюють із води щипцями і відправляють у соус. Щипцями найзручніше розкладати зварені макарони по тарілках.

Доповнити і не погладшати

Макарони повнять разом із жирними добавками і соусами. Якщо робити соус тільки з овочів і пряних трав - то спагетті можна їсти навіть тим, хто худне. Самі по собі відварені макарони «тягнуть» всього на 80 Ккал, що в принципі небагато.

Ідеально підходять до макаронів: томати, пряні трави, морепродукти, кабачки, баклажани, різноманітні овочі, риба і, звичайно, м'ясний фарш.

Софі Лорен дуже полюбляє італійську пасту. Але вона завжди їсть спагетті трохи недовареними. Тоді в шлунку вони збільшуються в об'ємі і відчуття ситості залишається надовго. При цьому фігура не тільки не страждає, але, навпаки, зберігається в найкращому вигляді у зв'язку з відсутністю «стресу вічно голодної жінки».

Користь макаронів

100 г сухих макаронів містять:

- 344 Ккал

- 10 г рослинного білка

- 71 г складних вуглеводів

- вітаміни групи B, у тому числі: 20 мкг B9, 0,3 мг В5, 0,17 мг В1

- 2 мг вітаміну Е

- 123 мг калію

- 19 мг кальцію

- 16 мг магнію

- 77 мг фосфору

100 г відварених макаронів мають усього 80 Ккал.

Раніше ДеПо поділився рецептом пасти з травами від Ізабелли Росселліні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme