Як правильно готувати дріжджове тісто: 23 тонкощі

Приготування дріжджових пирогів - ціле мистецтво, якому при бажанні можна навчитися

Як правильно готувати дріжджове тісто: 2…

depo.ua розповість про різні нюанси приготування і випікання дріжджових виробів.

1. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягів: вони сприяють утворенню щільної скоринки на пирозі.

2. При замішуванні дріжджового тіста всі продукти повинні бути кімнатної температури, оскільки продукти з холодильника заважають тесту підніматися.

3. Для дріжджових виробів рідина (молоко або вода) повинна бути підігрітою до 30-35ºС. Адже якщо температура рідини буде більш низької або високої, дріжджі можуть втратити свою активність.

4. Тісто слід обминати тільки сухими руками.

5. Перед тим, як відправити виріб в духовку, воно має підійти протягом 15-30 хвилин (залежно від розміру). Дайте тесту повністю розстоятися. При неповній розстійці воно може погано піднятися, а пироги будуть довго пропікатися.

6. У дріжджове тісто найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, оскільки розтоплене масло робить тісто важчим.

7. Молоко покращує смак і аромат дріжджових пирогів, а у готового виробу скоринка виходить блискуча і красива.

8. Дріжджі для тіста вибирайте свіжі, з приємним запахом. Найкраще перевірити дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте маленьку порцію опари і присипте борошном. Якщо через півгодини на поверхні не з'являться тріщини, значить, дріжджі погані.

9. При надлишку цукру в тісті сповільнюється бродіння дріжджів, пироги виходять менш пишними, швидко «рум'яняться» і навіть можуть підгоріти.

10. Розм'якшені жири додають в кінці замісу тіста або навіть при його обминанні, від цього якість тесту покращиться.

11. Чим менше в тесті рідини і більше жиру, тим більше повітряними і розсипчастими виходять пироги.

12. Тонке тісто буде легше розкачати, якщо обернути качалку чистим полотняним рушником.

13. Щоб готові пироги вийшли більш ніжними і повітряними, в тісто додавайте тільки жовтки.

14. Сіль завжди додають у тісто лише тоді, коли опара вже відбродила.

15. Перш ніж додати в тісто родзинки, обваляйте його в борошні.

16. Якщо тісто вже підійшло, але у вас немає можливості поставити його в духовку, накрийте пироги змоченим папером, попередньо струсивши з нього воду.

17. Високі вироби випікаються на невеликому вогні, щоб вони рівномірно пропеклися.

18. Щоб низ пирога з начинкою залишався сухим, злегка присипте тісто крохмалем і лише потім вже викладайте начинку.

19. Опара не повинна перестаюватися, оскільки це погіршує якість тіста. Досить 3 годин, але обов'язково в теплому приміщенні.

20. Дріжджові пироги можна змастити молоком, а при бажанні присипати зверху сіллю, кмином або маком.

21. Закриті пироги перед випічкою змащують збитим яйцем, молоком або сиропом. Завдяки цьому на готовому виробі з'явиться апетитний глянець. Найкрасивіший блиск вийде при обмазуванні пирога жовтками.

22. Якщо пиріг складно зняти з деки, його потрібно відокремити за допомогою нитки.

23. Гарячі пироги краще не різати. Але якщо це необхідно, нагрійте ніж в гарячій воді, швидко витріть і приступайте до нарізки.

Раніше Аніта Луценко поділилася рецептом апельсинового пирога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme