Як вдома приготувати згущене молоко: простий рецепт

Виявляється, у домашніх умовах можна приготувати улюблене для багатьох лакомство - згущене молоко

Як вдома приготувати згущене молоко: про…

Сучасні виробники чого тільки не додають до банки зі згущеним молоком: рослинні масла і рослинні вершки, консерванти, ароматизатори і т.д. Вся ця хімічна компанія, на жаль, вбиває смак, який знайомий багатьом з нас із часів радянського дитинства.

Тож якщо немає особливої прихильності до біло-блакитних бляшаних баночок із магазину, то можна спробувати зробити згущенку самостійно, повідомляє ДеПо з посиланням на aif.ru.

Інгредієнти:

- 1 стакан жирного молока

- 1 стакан сухого молока

- 1,5 склянки цукру

- 2 каструлі для водяної бані

Компонентів - мінімум. Бажано брати жирне молоко, ще краще взяти молоко фермерське, парне. У ньому вершки ще не встигли відстоятися і спливти на поверхню.

Порада: Якщо є відповідна ємність у пароварці, то можна готувати в ній, а не на бані. Це зручніше, не потрібно постійно помішувати.

Хитрість: можна половину цукру замінити на тростинний. Він додасть згущенці більш цікавого і насиченого смаку.

Приготування:

1. У каструлю більшого розміру налити воду. Довести до кипіння.

2. Поки вода закипає, змішати сухе молоко зі свіжим, додати цукор. Все це потрібно зробити в каструлі меншого розміру.

3. Коли вода в каструлі закипить, помістити до неї маленьку каструльку.

4. Варити згущенку на середньому вогні, помішуючи віничком, щоб не пригоріла.

5. Варити годину, вимкнути і охолодити. Коли охолоне, вона загусне.

Зберігати згущенку найкраще в сухій і чистій банці.

Раніше ДеПо розказав, як приготувати корисні солодощі: фруктові чіпси.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme