Історикиня розповіла, які сувеніри раніше возили з Києва

Десертів як таких в Україні до XX століття переважно не вживали 

Про це на онлайн-конференції Depo.ua розповіла кандидатка історичних наук, засновниця проекту їzhakultura та співзасновниця видавництва гастрономічної літератури їzhak, авторка книжки "Українське застілля" Олена Брайченко.

За її словами, з поширенням цукрових буряків, в Україні почали варити варення.

"У селянських родинах були пироги - із сушеними фруктами, вишнями, черешнями. Але чи був це десерт в нашому розумінні - навряд. На початку XX століття популярними сувенірами з Києва були горіхи у патоці. Це були вишувані солодощі, які могли вживати незалежно від прийому їжі", - сказала Брайченко. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme