Фінал Чемпіонату пікніків: хачапурі, святкове застілля з танцями і 420 кг шашлику

У Києві визначили переможця Чемпіонату пікніків. Загалом участь у ньому взяли 113 команд

1473 чоловік змагалися в умінні готувати шашлик, а ще відзначали хрестини, гуляли весілля, вчилися старовинних танців, і все це — у боротьбі за суперприз чемпіонату: 5 авіаквитків у Грузію!

420 кг шашлику і 70 літрів соусу: саме стільки, за оцінками шеф-кухаря Артема Клобуцького, приготували і з’їли команди, які брали участь у Чемпіонаті пікніків.
Наймолодшому учаснику, який святкував свої хрестини на пікніку у парку «Перемога», виповнилося всього 2 місяці, а найстаршій учасниці, яка вибралася з родиною на Труханів острів, — 80 років.

"Така активність найрізноманітніших людей будь-якого віку — краще підтвердження нашої ідеї: пікніки — головна літня "соціальна мережа", яка об’єднує сім’ї і друзів не у віртуальному, а в реальному світі", — розповідає співорганізатор Чемпіонату пікніків Оксана Панкіна.

Фінал Чемпіонату пікніків: хачапурі, святкове застілля з танцями і 420 кг шашлику - фото 1

За умовами чемпіонату, оцінювала пікніки команда експертів на чолі з шеф-кухарем — вони звертали увагу не тільки на кухню, яка могла принести команді максимум балів, але й на настрій компанії, чистоту на майданчику і креативність пікніка.

Саме тому учасники старалися організувати не просто дуже смачний, але й максимально оригінальний пікнік. Так, одна з компаній-учасниць влаштувала справжнє великосвітське чаювання на природі: всі гості були у ретро-костюмах, пригощали один одного і команду експертів вишуканими домашніми тістечками і бутербродами з яєчним маслом, а ще вчилися танцювати мазурку та інші старовинні танці.

Фінал Чемпіонату пікніків: хачапурі, святкове застілля з танцями і 420 кг шашлику - фото 2

Інші учасники влаштували у парку "Перемога" веселий пікнік грузинсько-української дружби: для нього спеціально відшукали автентичні хутряні папахи горців, прикрасили свої майки написами "Україна + Грузія = любов" і навчилися запікати курчат за класичним грузинським рецептом. Була серед учасників і справжня наречена у фаті і білій сукні: молодята, які гуляли своє весілля на ВДНГ, також вирішили приєднатися до чемпіонату.

Наймасовішим пікніком чемпіонату стала виправа на природу працівників і шанувальників Radio ROKS, яка зібрала понад 100 учасників. Тут було все: байкери і гітари — для дорослих, пісочниця — для дітей, 80 літрів шурпи на вогнищі і "Боржомі" — для всіх після такого розкішного частування. Ось він який, пікнік із розмахом!
Вибір серед такої кількості креативних і смачних пікніків був дуже важким.

"Різні теми, різні меню — у нас просто очі розбігалися, — зізнається Клобуцький. — Я як кухар оцінював смак страв, оригінальність ідеї і подачі. Особливо мені запам’яталися учасники, які спорудили оригінальний гриль: залізну тарілку на тоненькій ніжці. За формою ця конструкція нагадувала НЛО, але їжа, приготована на ній, вийшла навіть дуже непоганою!".

Але хто ж став кращим серед 113 команд? За підсумками журі, найбільше балів набрала компанія киянина Івана Бердецького, який влаштував на Трухановому острові пікнік на 15 чоловік.

Компанія вразила журі своєю інтернаціональною і розмаїтою кухнею — готували закриті грузинські хачапурі на мангалі, варили на вогнищі закарпатський токан і навіть підготували спеціальне вегетаріанське меню. А для музичного супроводу пікніка запросили справжнього волинщика!

"Я давно захоплююся Грузією, її кухнею і традиціями, хоча сам ніколи там не бував. Дуже радий, що наша зустріч нарешті станеться, — з посмішкою говорить переможець про те, чому вирішив зі своєю командою взяти участь у чемпіонаті. — Саме через мою любов до Грузії ми вирішили присвятити своє свято одразу трьом гірським країнам. Почали приготування з найсправжнісінької гірської страви — закарпатського токана з бринзою і копченим салом. Грузію я дуже хотів представити хачапурі по-аджарськи на мангалі, але вирішив не експериментувати і приготувати закритий хачапурі з сулугуні — кубдарі. Ну, і шашлик, який отримав найвищу оцінку шеф-кухаря. Це була свинина, але завдяки моєму секретному соусу м’ясо стало дуже м’яким і ніжним. Рецепт маринаду залишу в секреті. Зізнаюся тільки, що після цього шашлику завжди раджу випити пляшечку "Боржомі".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme