Фінал Чемпіонату пікніків: хачапурі, святкове застілля з танцями і 420 кг шашлику
У Києві визначили переможця Чемпіонату пікніків. Загалом участь у ньому взяли 113 команд
- Головна
-
17 червня 2016 18:02
1473 чоловік змагалися в умінні готувати шашлик, а ще відзначали хрестини, гуляли весілля, вчилися старовинних танців, і все це — у боротьбі за суперприз чемпіонату: 5 авіаквитків у Грузію!
420 кг шашлику і 70 літрів соусу: саме стільки, за оцінками шеф-кухаря Артема Клобуцького, приготували і з’їли команди, які брали участь у Чемпіонаті пікніків.
Наймолодшому учаснику, який святкував свої хрестини на пікніку у парку «Перемога», виповнилося всього 2 місяці, а найстаршій учасниці, яка вибралася з родиною на Труханів острів, — 80 років.
"Така активність найрізноманітніших людей будь-якого віку — краще підтвердження нашої ідеї: пікніки — головна літня "соціальна мережа", яка об’єднує сім’ї і друзів не у віртуальному, а в реальному світі", — розповідає співорганізатор Чемпіонату пікніків Оксана Панкіна.
За умовами чемпіонату, оцінювала пікніки команда експертів на чолі з шеф-кухарем — вони звертали увагу не тільки на кухню, яка могла принести команді максимум балів, але й на настрій компанії, чистоту на майданчику і креативність пікніка.
Саме тому учасники старалися організувати не просто дуже смачний, але й максимально оригінальний пікнік. Так, одна з компаній-учасниць влаштувала справжнє великосвітське чаювання на природі: всі гості були у ретро-костюмах, пригощали один одного і команду експертів вишуканими домашніми тістечками і бутербродами з яєчним маслом, а ще вчилися танцювати мазурку та інші старовинні танці.
Інші учасники влаштували у парку "Перемога" веселий пікнік грузинсько-української дружби: для нього спеціально відшукали автентичні хутряні папахи горців, прикрасили свої майки написами "Україна + Грузія = любов" і навчилися запікати курчат за класичним грузинським рецептом. Була серед учасників і справжня наречена у фаті і білій сукні: молодята, які гуляли своє весілля на ВДНГ, також вирішили приєднатися до чемпіонату.
Наймасовішим пікніком чемпіонату стала виправа на природу працівників і шанувальників Radio ROKS, яка зібрала понад 100 учасників. Тут було все: байкери і гітари — для дорослих, пісочниця — для дітей, 80 літрів шурпи на вогнищі і "Боржомі" — для всіх після такого розкішного частування. Ось він який, пікнік із розмахом!
Вибір серед такої кількості креативних і смачних пікніків був дуже важким.
"Різні теми, різні меню — у нас просто очі розбігалися, — зізнається Клобуцький. — Я як кухар оцінював смак страв, оригінальність ідеї і подачі. Особливо мені запам’яталися учасники, які спорудили оригінальний гриль: залізну тарілку на тоненькій ніжці. За формою ця конструкція нагадувала НЛО, але їжа, приготована на ній, вийшла навіть дуже непоганою!".
Але хто ж став кращим серед 113 команд? За підсумками журі, найбільше балів набрала компанія киянина Івана Бердецького, який влаштував на Трухановому острові пікнік на 15 чоловік.
Компанія вразила журі своєю інтернаціональною і розмаїтою кухнею — готували закриті грузинські хачапурі на мангалі, варили на вогнищі закарпатський токан і навіть підготували спеціальне вегетаріанське меню. А для музичного супроводу пікніка запросили справжнього волинщика!
"Я давно захоплююся Грузією, її кухнею і традиціями, хоча сам ніколи там не бував. Дуже радий, що наша зустріч нарешті станеться, — з посмішкою говорить переможець про те, чому вирішив зі своєю командою взяти участь у чемпіонаті. — Саме через мою любов до Грузії ми вирішили присвятити своє свято одразу трьом гірським країнам. Почали приготування з найсправжнісінької гірської страви — закарпатського токана з бринзою і копченим салом. Грузію я дуже хотів представити хачапурі по-аджарськи на мангалі, але вирішив не експериментувати і приготувати закритий хачапурі з сулугуні — кубдарі. Ну, і шашлик, який отримав найвищу оцінку шеф-кухаря. Це була свинина, але завдяки моєму секретному соусу м’ясо стало дуже м’яким і ніжним. Рецепт маринаду залишу в секреті. Зізнаюся тільки, що після цього шашлику завжди раджу випити пляшечку "Боржомі".
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:35 Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня, — Міноборони
- 23:13У Грузії люди штурмують парламент та палять російські триколори, протестуючи проти ухваленого закону про "іноагентів"
- 23:07Внаслідок атаки балістичними ракетами в Одесі щонайменше 13 постраждалих
- 22:50Кабмін заборонив суцільні рубки у горах Карпат, але, є але
- 22:29У Львові горіла дев'ятиповерхівка: Людей евакуювали (ФОТО) ФОТО
- 22:02 Дірява інавгурація: Хто приїде вітати путіна
- 21:41Тисячі кримських татар залишили півострів, щоб не потрапити в російську армію
- 21:28Махінації з цінами на електроенергію: На Полтавщині судитимуть одного з фігурантів злочинної схеми
- 21:18Прокудін повідомив про повернення з окупації ще трьох українських дітей
- 20:59 В Україні хочуть легалізувати приватні військові компанії
- 20:45Спецоперація у Києві, Львові та ще чотирьох областях: СБУ затримала банду "чорних зброярів" (ФОТО) ФОТО
- 20:27 Рашисти не полишають спроб прорватися на Авдіївському напрямку, - Генштаб ЗСУ
- 20:02На Рівненщині браконьєри вбили червонокнижного лося ФОТО
- 19:50Двоє загиблих та шестеро поранених цивільних: Наслідки чергового обстрілу Донеччини ФОТО
- 19:41Кличко: Президент відповідає за оборону держави і має виконувати свої функції до закінчення війни
- 19:20Підполковнику з Хмельниччини, що перейшов на бік ворога, повідомили про підозру в державній зраді
- 18:17 Скільки "цирконів", "оніксів" та "калібрів" має РФ, розповіли в ГУР
- 18:04Олександр Свіщов: Наша мета – розвивати молодь у такий важкий для України час
- 17:10За 20 тисяч доларів обіцяв домовитися з ДБР: Викрито працівника судової охорони Хмельниччини