Дизайнери видумали їстівний посуд
Якщо ви не любите мити посуд, а користуватися одноразовим вам не дозволяє любов до навколишнього середовища, вам буде до смаку новинка кулінарної галузі - їстівний посуд
- Головна
-
15 листопада 2014 11:12
Пара бельгійських дизайнерів представила серію їстівних контейнерів для їжі. Новинка позбавляє вас від зайвих турбот, на відміну від класичного посуду, який потрібно мити, і не шкодити навколишньому середовищу, як це робить пластикове кухонне начиння. Крім того, їстівні тарілки нормально перетравлюються і мають нейтральний смак.
Молоді підприємці - Елен Оіуа і Тібо Жількян - одного разу організували та провели грандіозну нічну вечірку, після якої залишилися величезні гори посуду. Тоді Тібо повернувся до Елен і сказав: «Ось якби тарілки можна було їсти».
Жарт поступово почав формуватися в повноцінну ідею, яка після декількох спроб зросла в концепт - харчові контейнери, зроблені із суміші картопляного крохмалю, води і олії.
Такий матеріал виявився досить міцним, щоб зберігати не тільки основні страви, але і всілякі соуси. При цьому його легко можна з'їсти і переварити без наслідків для травної системи.
«Наш посуд біоразкладається і має достатньо нейтральний смак - злегка солодкий з прянощами. Крім того, він відмінно підходить для приготування їжі в духовці», - стверджує 25-річна Елен.
Підібравши найбільш вдалі пропорції інгредієнтів і створивши відповідний матеріал, Елен і Тібо інвестували свої заощадження у створення першого прототипу. Після вдалої презентації проектом зацікавилася корпорація Wallonia Creative. Завдяки їхнім інвестиціям була створена компанія Do Eat. Офіс підприємства знаходиться в 30 кілометрах від Брюсселя, а штат вже розрісся до трьох десятків чоловік.
На даний момент компанія виготовляє тільки тарілки, але в найближчій перспективі планується запуск виробництва широкого спектру кухонних товарів - келихів, каструль, столових приладів. Також в майбутньому пара сподівається налагодити випуск інших їстівних предметів, як, наприклад, відривний календар, яким можна буде щодня перекушувати, повідомляє ДеПо з посиланням на FederalPost.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 10:00 Ми віримо: у Бога на плечі – шеврон з українським прапором, - Зеленський у Великдень Відео
- 09:28 Майже сотню атак відбили ЗСУ на фронті 4 травня
- 08:32У ніч на 5 травня рашисти атакували Україну 24 дронами: Що відомо
- 23:50Донька Брюса Вілліса розповіла про стан невиліковно хворого батька
- 22:53ДТП у Варшаві: прокуратура повідомляє про загибель українців
- 20:08 В напрямку Авдіївки ЗСУ відбили майже два десятки штурмів
- 17:50"Українська команда" закликає віддячити захисникам, долучившись до Великоднього збору на дрони-літаки
- 17:03В Росії Порошенка оголосили в розшук
- 16:51 В Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь
- 15:34 На території України дотепер є понад 8 тисяч "московських" церков
- 14:45 Офіційно: Українцям за кордоном починають видавати паспорти
- 14:24У Хмельницькому змінили тривалість комендантської години
- 13:39У Криму призупинила роботу Керченська поромна переправа
- 13:12Кличко: Київ став містом-побратимом із іще одним європейським містом — Загребом
- 12:58У Запоріжжі посадовці стягували з фермерів "побори" за реєстрацію с/г техніки
- 12:47Внаслідок ворожої атаки на Дніпропетровщину двоє людей отримали поранення
- 12:23В Україні ліквідували одного з найвідоміших військових злочинців рф
- 11:43Сильної, демократичної та безпечної Європи без України бути не може, - Віталій Кличко на саміті мерів ФОТО
- 11:18На Закарпатті затримали пенсіонера з двома "водолазами" ФОТО