Дизайнери видумали їстівний посуд

Якщо ви не любите мити посуд, а користуватися одноразовим вам не дозволяє любов до навколишнього середовища, вам буде до смаку новинка кулінарної галузі - їстівний посуд

Дизайнери видумали їстівний посуд…

Пара бельгійських дизайнерів представила серію їстівних контейнерів для їжі. Новинка позбавляє вас від зайвих турбот, на відміну від класичного посуду, який потрібно мити, і не шкодити навколишньому середовищу, як це робить пластикове кухонне начиння. Крім того, їстівні тарілки нормально перетравлюються і мають нейтральний смак.

Молоді підприємці - Елен Оіуа і Тібо Жількян - одного разу організували та провели грандіозну нічну вечірку, після якої залишилися величезні гори посуду. Тоді Тібо повернувся до Елен і сказав: «Ось якби тарілки можна було їсти».

Жарт поступово почав формуватися в повноцінну ідею, яка після декількох спроб зросла в концепт - харчові контейнери, зроблені із суміші картопляного крохмалю, води і олії.

Такий матеріал виявився досить міцним, щоб зберігати не тільки основні страви, але і всілякі соуси. При цьому його легко можна з'їсти і переварити без наслідків для травної системи.

«Наш посуд біоразкладається і має достатньо нейтральний смак - злегка солодкий з прянощами. Крім того, він відмінно підходить для приготування їжі в духовці», - стверджує 25-річна Елен.

Підібравши найбільш вдалі пропорції інгредієнтів і створивши відповідний матеріал, Елен і Тібо інвестували свої заощадження у створення першого прототипу. Після вдалої презентації проектом зацікавилася корпорація Wallonia Creative. Завдяки їхнім інвестиціям була створена компанія Do Eat. Офіс підприємства знаходиться в 30 кілометрах від Брюсселя, а штат вже розрісся до трьох десятків чоловік.

На даний момент компанія виготовляє тільки тарілки, але в найближчій перспективі планується запуск виробництва широкого спектру кухонних товарів - келихів, каструль, столових приладів. Також в майбутньому пара сподівається налагодити випуск інших їстівних предметів, як, наприклад, відривний календар, яким можна буде щодня перекушувати, повідомляє ДеПо з посиланням на FederalPost.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme