Дієтологи розповіли про користь варення

Варення відноситься до того виду десертів, що не забороняються, а, навпаки, рекомендуються медиками

Дієтологи розповіли про користь варення…

Загально відомо, наприклад, що малинове варення допомагає в боротьбі з простудними захворюваннями і грипом. Його використовують як потогінний і як натуральний засіб для зниження високої температури.

Але насправді корисних для організму людини властивостей у малинового варення більше. Так, експерти говорять про те, що це варення містить багато елагової кислоти, дія якої спрямована проти клітин раку. Також в малині багато фолієвої кислоти, що робить варення з нього корисним для майбутніх мам. Ще в ягодах малини міститься мідь, що покращує колір шкіри, її міцність і еластичність; крім того, мідь важлива для гарного настрою.

За словами медиків, малинове варення повинно бути на столі у людей, які страждають від радикуліту, хвороб суглобів і ШКТ, нирок, крові, а також у тих, хто має проблеми з підвищеним тиском. В свою чергу, дієтологи вказують на те, що варення з малини допомагає знизити негативний ефект рясного прийому жирної або копченої їжі.

Кизилове варення покращує стан при проблемах з шлунково-кишковим трактом, захворюваннях нирок, печінки, суглобів, головних болях. Також добре його їсти при лікуванні простудних захворювань, в тому числі ангіни, грипу.

Абрикосове варення знижує високий тиск, вгамовує нервове збудження, що робить його корисним для вагітних жінок і літніх людей з проблемами серця.

Полуничне варення зміцнює імунітет і незамінне при простудних захворюваннях, благотворно впливає на утворення еритроцитів в крові, підвищує міцність кровоносних судин, нормалізує тиск і бореться з безсонням.

Чорничне варення благотворно діє на зір, а також дуже корисне для кровоносних судин, серця, нирок, допомагає при запорах і навіть має властивість уповільнювати фізіологічне старіння, пише ДеПо  з посиланням на Медикфорум.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme