UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

День кавуна: ТОП-3 рецепти з цією ягодою

3 серпня у світі відзначають Міжнародний день кавуна 

Свою історію цей день веде з США, де відзначається як Національний День кавуна (National Watermelon Day). Америка займає перше місце за кількістю поїдання кавуна в порівнянні з іншими країнами. Тут цей солодкий і смачний фрукт (а вірніше - ягода) є настільки ж необхідним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог, передає Depo.ua.

Пряний кавуновий салат з сиром

Складові:

  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 1,5 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
  • гострий соус – за смаком
  • 1/2 ч. л. подрібненого перцю чилі
  • 1/2 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 3-4 склянки нарізаної м'якоті кавуна
  • 1/2 шт. червоної цибулі
  • 2 ст. л. нарізаної петрушки
  • 2 ст. л. нарізаної м'яти
  • 1/4 склянки маслин
  • 60 г фети
  • 3 ст. л. мигдалю
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. У мисці змішуємо масло, лимонний сік, всі спеції і сіль, після чого ставимо в холодильник мінімум на годину.
  2. У перцю чилі видаляємо насіння, тонко нарізаємо його і червону цибулю.
  3. Маслини ріжемо половинками, фету кришимо.
  4. Кавун, нарізаний пластинками, посипаємо цибулею, петрушкою, м'ятою, маслинами і фетою, заправляємо соусом. За бажанням посипаємо мигдалем.

Закуска з кавуна з зеленню і сиром

Інгредієнти на 30 штук:

  • 1 середній кавун
  • 500 г фети
  • 30 свіжих листочків м'яти
  • мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізаємо м'якоть кавуна середніми кубиками або трикутниками (30 штук) і викладаємо їх на блюдо.
  2. Листочки м'яти миємо, фету нарізаємо кубиками, такого ж розміру, як і кавунові.
  3. На кожен кавуновий шматочок кладемо або спершу фету, а потім м'яту, або навпаки – як вам більше сподобається. Зверху трохи посипаємо чорним перцем.
  4. Ставимо страву в холодильник, подаємо на стіл холодною.

Смажений кавун

Інгредієнти:

  • середній кавун
  • півстакану крохмалю
  • склянка води
  • 2 яєчні білки
  • олія

Рецепт приготування:

  1. Кавун миємо, розрізаємо навпіл, зрізаємо кірку, а м’якоть, видаляючи насіння, нарізаємо невеликими кубиками і обвалюють їх у борошні.
  2. Потім готуємо кляр: розводимо крохмаль в половині склянки води, додаємо яєчні білки і розмішуємо до киселеподібного стану. У цю суміш опускаємо шматочки кавуна і ретельно перемішуємо, щоб кавунові кубики рівномірно вкрилися тестом.
  3. У сотейнику добре розігріваємо олію, опускаємо в нього по одному кавунові скибочки і смажимо, поки вони не покриються твердої скоринкою, після чого знімаємо сотейник з вогню і протягом ще однієї хвилини продовжуємо обсмажувати.

Коли шматочки кавуна набудуть світло-жовтого відтінку, викладаємо їх в тарілку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

За матеріалами "Сегодня", smachno.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme