"Операція світло": як волонтери допомогли обладнати хірургію модерновим устаткуванням

В Черкасах місцевий лікар, за допомогою волонтерів, обладнав хірургію сучасним освітленням

Про це Depo.ua повідомили в волонтерській організації People's Project.

"Днями до нас завітав не зовсім звичний гість. Це пан Ігор, молодий лікар-хірург, який працює у лікарні швидкої медичної допомоги у місті Черкаси. Свого часу саме він і став ініціатором цілого благодійного проекту "Операція "Світло" – чоловік звернувся, аби ми допомогли зібрати кошти, придбати обладнання і оснастити операційні блоки лікарні модерновим устаткуванням", - розповідають волонтери.

25 травня перша лампа посіла своє місце на стелі операційного блоку.

1

Було і стало: різниця очевидна

"За кілька днів до того ми оголосили посилений збір коштів – не вистачало буквально кількох тисяч, – оформили та оплатили купівлю і, власне, обговорили із постачальниками усі робочі деталі. Одна з трьох ламп уже слугує справі порятунку людей! І це чудовий пристрій: регульовані параметри; надійні та сучасні лампочки всередині; конструкція, що дозволяє тримати комфортну температуру роботи і не перетворювати операційну на сауну; і навіть окрема ручка, яку можна стерилізувати, – тобто тепер, для поточних маніпуляцій із лампою у операційній не треба тримати окрему санітарку чи медсестру!" - повідомляють волонтери.

2

Стара лампа. Язик не повертається назвати її якось зневажливо – за весь свій поважний вік вона допомогла врятувати тисячі життів. Та от уже і час перепочити.

В рамках проекту волонтери планують придбати три такі лампи та три сучасні операційні столи, одразу для всіх хірургічних операційних блоків лікарні. Не можна сказати, що нині у операційних цього нема, і хірурги оперують на кахлі підлоги при світлі каганців. Та стан того обладнання, що є, такий застарілий.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme