Їстівні іграшки на ялинку: 7 ідей

Ялинку можна прикрасити не тільки скляними іграшками, а й кумедними печивом та іншими частуваннями

Їстівні іграшки на ялинку: 7 ідей…

Деяким здасться дивною ідея прикрашати ялинку їстівними іграшками, але до революції саме так чинили наші дідусі та бабусі. Якщо у вас намічається дитяча вечірка, то без солодощів на ялинці точно не обійтися. При цьому добре, якщо дітвора також буде брати участь і в приготуванні пряникових чоловічків та інших їстівних іграшок.

Цукерки

Найпростіше - покластися на кондитерські фабрики і накупити красивих цукерок в шурхотливих блискучих обгортках. Прив'язавши до них золочені шнурки - і готова відмінна іграшка. Також можна загорнути в красиві папірці цукерки і самому. Якщо, наприклад, вони були без фантиків, або фабрична упаковка вам не подобається.

Горіхи

Волоські, мигдаль, арахіс - варіанти обмежуються тільки вашою фантазією. Класика, звичайно, це золочені волоські горіхи. Їх можна пофарбувати фарбою, загорнути в блискучий папір або обмотати яскравим шнуром. Мигдаль можна також позолотити, а арахіс розписати, зробити з горішків симпатичні мордочки.

Марципан

З марципанової маси можна наліпити різних фігурок. Як з пластиліну. Це відмінна розвага для дітей.

Інгредієнти:

- 100 г цукру
- 100 г меленого мигдалю
- 10 г лимонного соку
- 1 білок
- харчові барвники (куркума, буряковий сік, какао)

Приготування:

1. Білок збити з лимонним соком.

2. Змішати цукор з мигдалем, додати до нього половину білка.

3. Поступово додавати білок, що залишився, поки тісто не стане досить щільним. Розтерти його, щоб не було грудочок.

4. Вилити кілька крапель харчової фарби в миску і покатати в ній кульки марципану. Якщо марципан розм'як, додати трохи цукру і добре перемішати.

5. Зліпити з марципану фігурки, протягнути в них мотузочки, дозволити їм затверднути протягом декількох годин.

Імбирне печиво

Інгредієнти для тіста:

- 2/3 пачки вершкового масла
- 2/3 склянки цукру
- 0,5 ч. ложки соди
- 2 ст. ложки рідкого меду
- 2 ч. ложки меленого імбиру
- 2 склянки борошна

Інгредієнти для глазурі:

- 1 склянка цукрової пудри
- 1 білок
- кілька крапель лимонного соку

Приготування:

1. Розтерти жовток з цукром, додати масло кімнатної температури і мед. Все розмішати до однорідної маси.

2. Додати в утворену масу половину борошна з імбиром і содою, перемішати.

3. Поступово додавати іншу частину борошна. Повина вийти куля м'якого тіста. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

4. Духовку розігріти до 180 С. Тісто розділити на 2 частини, одну прибрати в холод, другий розкачати в пласт 5 мм завтовшки.

5. Вирізати формочками печиво.

6. Коктейльною трубочкою вирізати в іграшках дірочки. Потім в них пролізе шнурок.

7. Змастити деко олією, викласти печиво і випікати 20 хвилин. У цей час розкачати другу частину тіста.

8. Приготувати глазур. Цукрову пудру з'єднати з білком і розтирати суміш хвилин 20. Потім додати лимонний сік.

9. Глазур помістити в кулінарний мішок або шприц. Прикрасити глазур'ю остигле печиво, дати підсохнути.

Мандарини, апельсини

У них товста шкіра, і вони зможуть повисіти на ялинці протягом декількох днів. Ще їх можна прикрасити пуп'янками гвоздики - красиво і дуже ароматно. Також можете спробувати використовувати замість гвоздики різноколірні горошини перцю.

Сухофрукти

Засушені кільця апельсинів та яблук дуже мило можуть виглядати на ялинці, особливо якщо їх доповнити красивими підвісками у вигляді позолочених лісових горішків, ягодами фізалісу, зірочками бадьяна і т.д.

Прянощі

Зв'язка паличок кориці, перехоплена красивою мотузкою, поширить по квартирі ароматний запах. Але сильно пахнути вона буде всього кілька днів.

Більша частина спецій занадто мала для ялинки, але можна зробити з них гірлянди або нанизати їх на дріт і вже її скрутити у вигляді кола, імбирного чоловічка і т.д. Бадьян відмінно підійде як підвіска до великих кулях з апельсинів, радить ДеПо з посиланням на aif.ru.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme