UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-7 кращих рецептів глінтвейну для холодних вечорів

У холодну пору року глінтвейн зігріє не тільки тіло, але й душу, створить особливу домашню атмосферу і затишок

Журналіст стрічки новин
ТОП-7 кращих рецептів глінтвейну для хол…
Фото: Рixabay

Глінтвейн у перекладі з німецької означає "гаряче, палаюче вино". Цей напій, зазвичай, готують з червоного вина з додаванням прянощів, цукру, гвоздики і кориці. У глінтвейн іноді додають коньяк, ром, лікер або лимон, але в невеликій кількості – тільки для аромату.

Depo.ua розповість, як приготувати глінтвейн у різних варіаціях.

Що важливо знати, аби приготувати смачний глінтвейн

1. Найголовніше – глінтвейн у жодному разі не повинен закипати. Температура повинна бути близько 70 градусів. Нагрівати вино потрібно у вогнетривкому посуді (в жодному разі не металевому) до тих пір, поки не перестане утворюватися біла піна.

2. Чудове вино для глінтвейну – Кагор, Хванчкара, Кіндзмарауллі або Каберне. Найкраще підходять сухі червоні вина.

3. Глінтвейн п'ється гарячим з високих і бажано прозорих склянок.

Кращі рецепти глінтвейну

Щоб приготувати глінтвейн вдома, потрібно небагато – знати рецепт і мати усі необхідні інгредієнти. Напій готується швидко, тому не доведеться витрачати багато часу.

Зимовий глінтвейн

Холодними вечорами цей напій наповнить будинок теплом і затишком.

класичний рецепт глінтвейну

Інгредієнти:

  • червоне вино – 75 мл
  • настій міцного чаю – 100 мл
  • цукор – на смак
  • гвоздика і кориця – на смак

Приготування:

  1. В емальований посуд налийте вино, чай, цукор, корицю і гвоздику, нагрійте напій і дайте якийсь час настоятися.

  2. Знову злегка підігрійте, якщо глінтвейн охолов, а потім подавайте.

Апельсиновий глінтвейн

Рецепт глінтвейну з апельсином підійде і для галасливої вечірки, і для тихих сімейних посиденьок.

глінтвейн з апельсином

Інгредієнти:

  • червоне вино – 750 мл
  • апельсиновий сік – 500 мл
  • палички кориці – 2 шт.
  • коричневий цукор –125 г
  • апельсин – 1 шт.

Приготування:

  1. Зріжте з апельсина цедру, подрібніть її. Апельсин розберіть на частинки.

  2. У великій каструлі змішайте вино і свіжовичавлений апельсиновий сік. Додайте цукор, палички кориці, апельсин і його цедру.

  3. Каструлю відправте на помірний вогонь і помішуйте до розчинення цукру. Не доводячи до кипіння, тримайте на слабкому вогні 10-15 хвилин.

  4. Розлийте в чашки чи подавайте гарячим.

Яблучний глінтвейн із куантро та анісом

Незвичайний напій з кислинкою, який сподобається тим, кому набридли солодкі напої.

глінтвейн з яблучним соком

Інгредієнти:

  • червоне вино – 750 мл
  • сік яблучний –1 л
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 2/3 склянки
  • палички кориці – 1 шт.
  • аніс (бодян) – 2 шт.
  • лікер Куантро – 4 ст. л.
  • яблука – 3 шт.
  • журавлина – 100 г

Приготування:

  1. У каструлі змішайте вино і свіжовичавлений яблучний сік. Додайте цукор, паличку кориці (розламану на кілька частин), аніс, лікер, журавлину (свіжу або заморожену), нарізаний скибочками лимон і яблука, нарізані соломкою.

  2. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, але не кип'ятіть. Прогрійте хвилин 10.

  3. Подавайте гарячим разом з ягодами та фруктами.

Глінтвейн з медом та імбиром

Один з найпопулярніших рецептів глінтвейну, який чудово смакує з фруктами, шоколадом чи сиром.

глінтвейн з медом

Інгредієнти:

  • вино червоне – 750 мл
  • вода – 750 мл
  • апельсини – 2 шт.
  • яблука – 2 шт.
  • гвоздика, кориця – на смак
  • горіх мускатний – на смак
  • аніс, кардамон – до свого смаку
  • чорний чай – щіпка
  • каркаде – щіпка
  • імбир – на смак

Приготування:

  1. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте спеції та чай.

  2. Відправте сюди ж нарізані яблука та апельсини, а також вино. Не доводячи до кипіння, зніміть з вогню і подавайте в прозорих чашках.

Глінтвейн по-болгарськи

Такий смачний напій чудово смакуватиме як з десертами, так і просто фруктами, у компанії чи наодинці.

глінтвейн за болгарським рецептом

Інгредієнти:

  • вино червоне – 750 мл
  • цукор – 200 г
  • яблука – 200 г
  • перець чорний горошком – 30 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • гвоздика – 10 шт.
  • кориця – 20 г

Приготування:

  1. Суміш цукру, вина, прянощів і нарізаних кубиками яблук доведіть практично до кипіння, зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.

  2. Глінтвейн процідіть, розлийте по чашках, у кожну поклавши по шматочку лимона і по кілька кубиків яблук.

Глінтвейн з білим вином, ромом і родзинками

Такий глінтвейн є дещо міцним, однак допоможе не тільки зігрітися, а й швидко поринути у царство Морфея.

Глінтвейн з білим вином

Інгредієнти:

  • вино біле сухе – 700 мл
  • білий ром – 200 мл
  • лимон – половинка
  • кориця в паличках – 2  шт.
  • родзинки – 5 ст. л. (світлі родзинки)
  • мед – 5 ст. л.
  • гвоздика – 10 шт.

Приготування:

  1. Замочіть родзинки в ромі на півгодини.

  2. Лимон наріжте тонкими скибками.

  3. Змішайте в каструлі вино, нарізаний на скибки лимон, корицю і гвоздику, поставте прогріватись на помірному вогні.

  4. Помішуючи, доведіть майже до температури кипіння та одразу зніміть з вогню, додайте мед і перемішайте.

  5. Видаліть з майбутнього глінтвейну палички кориці.

  6. Розлийте ром по склянках, кинувши в кожен трохи родзинок. Додайте в стакани гаряче вино, подавайте і смакуйте.

Глінтвейн з червоного вина з зеленим чаєм

Цей напій допоможе зігрітися та підняти настрій у холодні осінні та зимові вечори. 

Глінтвейн з зеленим чаєм

Інгредієнти:

  • червоне вино – 1 літр
  • яблуко – 0,5 шт.
  • апельсин – 4 часточки
  • лимон – 2 часточки
  • кориця – 1 паличка
  • чай чорний – 1 ч. л.
  • запашний перець горошком – 5 шт.
  • гвоздика – 3 бутони
  • мелена кориця – 0,3 ч.л.

Приготування:

  1. Зелений чай покладіть в будь-яку місткість, залийте окропом і дайте настоятися 10 хвилин.

  2. Апельсин, яблуко і лимон помийте, висушіть і відріжте від кожного потрібну пропорцію. Від яблука – половину, яку поріжте часточками, лимона – чотири часточки, а апельсина – два шматочки.

  3. Вино перелийте в місткість, яку поставте на плиту. Налийте до вина заварений чай і покладіть паличку і мелену корицю, духмяний перець горошком і гвоздику.

  4. Додайте порізані фрукти та цитрусові.

  5. Підігрійте вино до 70 градусів, процідіть напій через сито, розлийте по келихах і насолоджуйтеся щедрим смаком глінтвейну.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про п'ять кращих рецептів алкогольних пуншів.

Фото: Shutterstock

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme