5 кращих ідей для романтичної вечері з вином і закусками

Чим більше холоднішає, тим менше хочеться виходити на вулицю. Та й навіщо, якщо вечір можна чудово провести вдома?

5 кращих ідей для романтичної вечері з в…

Романтична вечеря - відмінний спосіб оживити відносини і стати ближчими один до одного, тому він особливо показаний тим, хто давно ділить один з одним борщ і котлети. Пора вийти за рамки звичного, вимкнути телевізор, запалити свічки, поставити на стіл вино замість компоту з сухофруктів і закуски замість супу, радить ДеПо з посиланням на gazeta.ru.

А потім розмовляти, слухати музику, сміятися, згадувати минуле. Ось побачите: їжа здасться смачнішлю, а відносини стануть теплішими. До речі, французький дієтолог П'єр Дюкан стверджує, що під час спільної трапези люди менше їдять, а їжа при цьому більш здорова. Чи це не привід сісти за стіл удвох?

Шеф-кухарі поділилися рецептами закусок, які легко готувати і просто їсти.

Брускетти з курячою печінкою і тартаром з яловичини


Інгредієнти:

Чіабатта - 200 г

Печінка куряча - 150 г

Цибуля ріпчаста - 50 г

Перець болгарський - 35 г

Морква - 30 г

Білі гриби - 30 г

Олія оливкова - 20 г

Масло вершкове - 20 г

Лук шалот - 70 г

Розмарин - 2 г

Вино червоне - 50 мл

Цукор - 10 г

Яловича вирізка - 100 г

Каперси мариновані - 10 г

Цибуля червона - 10 г

Корнішони мариновані - 10 г

Гірчиця зерниста - 4 г

Соус табаско - 2 г

Соус ворчестер - 4 г

Сіль, перець - за смаком

Приготування:

Обсмажте курячу печінку до напівготовності, потім додайте дрібно нарізані овочі - цибулю, болгарський перець, моркву і білі гриби, гарненько обсмажте і змішайте блендером до однорідної маси. Посоліть, поперчіть і додайте 10 г вершкового масла. Окремо обсмажте цибулю шалот на вершковому маслі з додаванням розмарину, залийте червоним вином і додайте цукор, випаруйте вино, щоб цибуля карамелізувалася. Перевірте на сіль і перець, додайте, якщо потрібно. Яловичу вирізку наріжте дрібними кубиками і додайте дрібно нарізані цибулю, корнішони та каперси, а потім гірчицю, соус ворчестер, табаско і оливкове масло. Чіабатту наріжте кільцями товщиною 1 см. Частину наповніть приготованим паштетом і прикрасьте цибулею конфі. Іншу частину наповніть тартаром з яловичини.

Яке вино підійде: Піно Нуар

Бутерброд з ростбіфом і кремом з печеного часнику


Інгредієнти:

Яловича вирізка - 200 г

Оливкова олія Extra virgin - так щоб покривало шматок вирізки

Розмарин - 10 г

Часник - 1 часточка

Сіль, перець

Хліб зерновий з борошна грубого помелу - 200 г

Сир домашній - 250 г

Сир маскарпоне - 50 г

Часник - 2 зубчики

Лук фрі, мариновані огірки, бальзамік - для прикраси

Приготування:

Промаринується м'ясо в оливковій олії і спеціях і запечіть в духовці хвилин 20 при температурі 200 градусів. Запечіть там же часник до золотистої скоринки і розімніть. Змішайте сир з маскарпоне, туди додайте часник і розмарин, можна покласти і будь-які інші трави, які вам подобаються. Хліб наріжте і підсушіть в духовці. Змастіть тонким шаром крему підсушений хліб, зверху помістіть тонкі скибочки ростбіфу. Прикрасьте цибулею фрі і тонко нарізаними малосольними огірками. Для додання ще більш яскравого смаку можна зверху капнути трохи бальзамічного оцту.

Яке вино підійде: Шираз або Каберне

Фета тіліхті


Інгредієнти:

Фета - 80 г

Чебрець - 10г

Тісто філо (продається в магазинах в замороженому вигляді) - 200 г

Оливкова олія - 5 мл

Вишневе варення - 5 мл

Приготування:

Розкладіть великим пластом тісто філо і посипте сухим чебрецем. Покладіть в середину шматок фети і загорніть, змащуючи краї оливковою олією. Тісто загортається в три шари. Обсмажуйте на середньому вогні з великою кількістю оливкової олії протягом 10 хвилин. При подачі полийте вишневим варенням.

Яке вино підійде: Халкідікі

Тайський біф-салат


Інгредієнти:

Яловича вирізка - 100 г

Оливкова олія - 20 г

Перець чилі, очищений від насіння - 5 г

Кінза, м'ята, базилік - 15 г

Горіхи кеш'ю - 10 г

Тайський соус (рибний соус, оливкова олія, оцет міцукан, оцет мірин, сік лимона, сіль, перець) - 40 г

Устричний соус - 30 г

Свіжі огірки - 60 г

Червона ріпчаста цибуля - 30 г

Приготування:

Яловичу вирізку обсмажте в устричному соусі, наріжте і викладіть на мікс зі свіжих огірків, кінзи, м'яти, базиліка, червоної цибулі та горіхів кеш'ю. Заправте тайським соусом.

Яке вино підійде: Рислінг або Совіньйон Блан.

Прованський пиріг з цибулею


Інгредієнти:

Прісне тісто пісочне - 250 г

Лук шалот - 250 г

Вершкове масло - 30 г

Часник - 2 зубчики

Цукор - 5 г

Біле вино - 50 мл

Помідори конкасе (очищені від насіння і шкірки і дрібно порізані) - 100 г

Анчоуси - 30 г

Оливки без кісточки - 30 г

Гірчиця, сіль, білий перець за смаком

Приготування:

Поріжте тонкими кільцями цибулю і обсмажте її у вершковому маслі з часником, цукром і чебрецем. Влийте біле вино, випарьте, додайте сіль, білий перець і помідори конкасе. Пісочне тісто розкачайте тонким шаром і викладіть у форму, притисніть тісто фольгою і запечіть в духовці, попередньо розігрітій до 220 градусів, протягом 20 хвилин. Вийміть з духовки, промажте гірчицею, викладіть цибулю товстим шаром. Зверху ґратами розкладіть анчоуси і маслини без кісточки - і на 20 хвилин поставте в духовку. Подавайте попередньо охолодивши.

Яке вино підійде: Шардоне або Зинфандель.

Фото: gazeta.ru.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme