5 головних помилок при виборі оливкової олії

Корисні мікроелементи хорошої оливкової олії сприятливо впливають на здоров'я людини, зокрема сприяють зміцненню серцево-судинної системи, поліпшенню травлення і допомагають запобігти розвитку ракових захворювань

5 головних помилок при виборі оливкової…

Але неправильне зберігання або використання може знищити цілющі властивості і відмінні смакові якості цього чудового продукту, пише ДеПо з посиланням на dgficc.com.

Отже, на що звернути увагу при виборі оливкової олії:

1. Тара. Кисень і сонячне світло - люті вороги оливкової олії високого класу. Не купуйте оливкову олію у пластиковій або прозорій скляній тарі. Після того як повітря і світло доторкнуться до олії, вона почне гіркнути. Для збереження відмінних властивостей оливкової олії вибирайте скляний посуд темно-зеленого або темно-коричневого кольору.

2. Зберігання. Термічний вплив кухонної плити або прямих сонячних променів може призвести до деградації поліфенолів і погіршити аромат олії. Зберігайте її в коморі, а не на підвіконні або близько до домашнього вогнища, як це робить велика кількість господинь.

3. Колір. Не варто проводити паралелі між кольором олії та її якістю. Це помилка типового споживача. Колір лише вказує на те, коли збирали плоди оливкового дерева і віджимали їх. Колір може варіюватися від яскравого зеленого до м'якого жовто-золотистого. Не судіть про погану якість олії лише по тому, що її колір різниться з вашими очікуваннями.

4. Приготування. Високотемпературне приготування їжі знищує корисні антиоксиданти олії і негативно позначається на смаку страви. Оливкова олія непридатна для будь-якого методу приготування, який передбачає підвищення температури понад 180 ° C. В цілому намагайтеся додавати олію у вже готові страви або салати, не виливаючи її на сковороду для смаження їжі.

5. Придатність. Омолоджуючі і очищуючі організм властивості притаманні лише тій олії, що не встигла припасти пилом на вашій полиці. Не варто зберігати оливкову олію більше звичайного терміну придатності - 12 місяців. В іншому випадку ви ризикуєте наштовхнутися на неприємний гіркий присмак, а про користь для здоров'я і зовсім мова не йтиме.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme