5 головних помилок при виборі оливкової олії
Корисні мікроелементи хорошої оливкової олії сприятливо впливають на здоров'я людини, зокрема сприяють зміцненню серцево-судинної системи, поліпшенню травлення і допомагають запобігти розвитку ракових захворювань
- Головна
-
22 вересня 2014 14:38
Але неправильне зберігання або використання може знищити цілющі властивості і відмінні смакові якості цього чудового продукту, пише ДеПо з посиланням на dgficc.com.
Отже, на що звернути увагу при виборі оливкової олії:
1. Тара. Кисень і сонячне світло - люті вороги оливкової олії високого класу. Не купуйте оливкову олію у пластиковій або прозорій скляній тарі. Після того як повітря і світло доторкнуться до олії, вона почне гіркнути. Для збереження відмінних властивостей оливкової олії вибирайте скляний посуд темно-зеленого або темно-коричневого кольору.
2. Зберігання. Термічний вплив кухонної плити або прямих сонячних променів може призвести до деградації поліфенолів і погіршити аромат олії. Зберігайте її в коморі, а не на підвіконні або близько до домашнього вогнища, як це робить велика кількість господинь.
3. Колір. Не варто проводити паралелі між кольором олії та її якістю. Це помилка типового споживача. Колір лише вказує на те, коли збирали плоди оливкового дерева і віджимали їх. Колір може варіюватися від яскравого зеленого до м'якого жовто-золотистого. Не судіть про погану якість олії лише по тому, що її колір різниться з вашими очікуваннями.
4. Приготування. Високотемпературне приготування їжі знищує корисні антиоксиданти олії і негативно позначається на смаку страви. Оливкова олія непридатна для будь-якого методу приготування, який передбачає підвищення температури понад 180 ° C. В цілому намагайтеся додавати олію у вже готові страви або салати, не виливаючи її на сковороду для смаження їжі.
5. Придатність. Омолоджуючі і очищуючі організм властивості притаманні лише тій олії, що не встигла припасти пилом на вашій полиці. Не варто зберігати оливкову олію більше звичайного терміну придатності - 12 місяців. В іншому випадку ви ризикуєте наштовхнутися на неприємний гіркий присмак, а про користь для здоров'я і зовсім мова не йтиме.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:44Хокейна збірна України виграла чемпіонат світу у своєму дивізіоні
- 22:52Українські виробники безпілотників зможуть отримати гранти від держави
- 21:34Експерт: Ударами по НПЗ росії СБУ саджає путіна на болючий шпагат
- 21:05 На фронті загинув громадський активіст Дмитро Лисенко ФОТО
- 20:17Кабмін виділив 1 млрд гривень на закупівлю шкільних автобусів
- 19:04На Донеччині богослужіння до Великодня звершуватимуть без парафіян
- 18:03Тиждень в ефірі. Як будили українців в ранковому шоу "Прокидайся!"на "Ми-Україна+"?
- 17:10 Генштаб ЗСУ: Минулого місяця окупанти 444 рази застосували хімічну зброю
- 16:13Київ досі захищає водна лінія оборони, яка з'явилася на початку війни завдяки Олександру "Тихоходу", — експерт
- 15:39 Із 4 травня "обмежено придатних" немає: Міноборони України оновило наказ №402
- 15:36Головний матч хокейного сезону: сьогодні на збірну України чекає фінал чемпіонату світу
- 15:15Зеленський присвятив день безпековій ситуації на Хмельниччині (ВІДЕО) Відео
- 14:54Наживався на біді: Псевдо сбушник видурював гроші у сімей українських полонених
- 14:31Львів'янка намагалася вивезти до Польщі скрипку Страдіварі (ФОТО) ФОТО
- 14:04У столиці судитимуть депутатів за ухилення від військової служби
- 13:36 Зеленський приїхав до Хмельницького й відвідав військовий шпиталь (ФОТО, ВІДЕО) ФОТО Відео
- 13:20 Офіційно: Хмельницька ОВА нарешті отримала начальника
- 13:03В Одесі ліквідували масштабний call-центр, працівники якого крали гроші з банківських рахунків іноземців (ФОТО, ВІДЕО) ФОТО Відео
- 12:38 В Україні внаслідок збройної агресії рф загинули 546 дітей