Головні світові події 2021 року у яскравих фото

Фотопідбірка про найяскравіші події року, що минає

Валя Котик
Журналіст відділу «Життя», редактор відділу «Молодий укроп»
Головні світові події 2021 року у яскрав…

Depo.ua нагадує про головні події 2021 року, які змінили цей світ. 

СІЧЕНЬ

рогатий чорт прихильник трампа що увірвався в конгрес

Заворушення у Вашингтоні: прихильники Дональда Трампа увірвалися до Конгресу США

Протестувальник кричить "Свобода" в залі Сенату після того, як натовп прорвася в Капітолій США під час спільної сесії Конгресу 6 січня 2021 року у Вашингтоні, округ Колумбія. Конгрес провів спільну сесію, щоб ратифікувати перемогу обраного президента Джо Байдена. Протестувальники, які виступають за Трампа, увірвалися до будівлі Капітолію США під час демонстрацій у столиці країни.

Фото Getty Images

інавгурація байдена

Інавгурація президента США Джо Байдена

Президент США Джордж Байден виступив зі своєю інавгураційною промовою 20 січня 2021 року в Капітолії США у Вашингтоні, округ Колумбія. Байден склав присягу як 46-й президент США.

Фото:  Getty Images

ЛЮТИЙ

Китайський зонд "Тяньвень-1" вперше сфотографував Марс

Китайський зонд "Тяньвень-1" вперше сфотографував Марс

Космічна станція "Тяньвень-1" ( "Запитання до неба") 5 лютого зробила першу фотографію Марса на відстані приблизно 2,2 млн км від планети і успішно провела четверту корекцію орбіти. 

БЕРЕЗЕНЬ

Ніколя Саркозі засудили до трьох років ув"язнення

Ніколя Саркозі засудили до трьох років ув'язнення, два з яких умовні

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі 1 березня 2021 року прибув до паризького суду, щоб заслухати остаточний вирок у справі про корупцію. 66-річний Саркозі, який очолював Францію з 2007 по 2012 рік, звинувачується в тому, що він запропонував судді роботу в Монако в обмін на інсайдерську інформацію щодо розслідування фінансів його кампанії. Саркозі став першим французьким екс-президентом, який отримав реальний термін за корупційною статтею.

Фото Getty Images
 

Контейнеровоз заблокував рух у суецькому каналі

Контейнеровоз Ever Given компанії Evergreen сів на мілину в Суецькому каналі та повністю заблокував по ньому рух

Один з найбільших у світі контейнеровозів Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі 23 березня. Це судно має 400 метрів в довжину і 59 метрів у ширину, а на борту в нього понад 18 тисяч контейнерів з товарами. Застряглий контейнеровоз повністю перекрив канал і зупинив рух по ньому. Рух каналом відновився 14 квітня 2021 року.

Фото Getty Images

КВІТЕНЬ

королева єлизавета на похороні чоловіка

Помер чоловік королеви Великобританії Єлизавети принц Філіп Маунтбеттен, герцог Единбурзький

На фото - королева Єлизавета II під час похорону принца Філіпа, герцога Единбурзького в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку 17 квітня 2021 року.
Принц Греції та Данії Філіп народився 10 червня 1921 року в Греції. Він служив у британському королівському флоті та воював у Другій світовій війні. Він одружився з тодішньою принцесою Єлизаветою 20 листопада 1947 року і став герцогом Единбурзьким, графом Меріонетом і бароном Грінвічем. Він служив принцом-консортом королеви Єлизавети II до своєї смерті 9 квітня 2021 року, за кілька місяців до свого 100-річчя. Його похорони відбулися у Віндзорському замку, і через обмеження пандемії коронавірусу запрошено було лише 30 гостей.

Фото Джонатана Брейді, Getty Images

земля кочовиків кращий фільм року

"Земля кочовиків" отримала "Оскар" як найкращий фільм року

93-я церемонія вручення премії "Оскар" відбулася 27 квітня у Лос-Анджелесі (США). Кращим кінофільмом року був визнаний фільм "Земля кочовиків", а найкращим режисером стала Хлоя Чжао (праворуч), яка його зняла. Ліворуч акторка Френсіс Мак-Дорманд, яка зіграла головну роль і спродюсувала стрічку. Церемонію провели очно, але з низкою обмежень, пов'язаних із пандемією коронавірусу.

Фото Getty Images

ТРАВЕНЬ

в білорусі примусово посадили літак

Білорусь примусово посадила літак і викрала з нього білоруського опозиціонера Романа Протасевича та його дівчину

23 травня влада Білорусії примусово посадила борт FR4977 ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. В аеропорту "Мінськ" з літака вивели колишнього редактора telegram-каналу "Нехта" Романа Протасевича та його дівчину. Глава авіакомпанії "Ryanair" Майкл О'Лірі звинуватив владу Білорусії в "державному угоні" та "повітряному піратстві".

Фото Getty Images

манескін на євробаченні

На Євробаченні-2021 переміг гурт Måneskin з Італії

В Роттердамі, Нідерланди відбувся 65-й пісенний конкурс Євробачення-2021 Переможцем став італійський рок-гурт Måneskin з піснею "Zitti e buoni".  На фото - ударник Ітан (ліворуч), басистка Вікторія, соліст Даміано та гітарист Том.

Фото: Getty Images

ЧЕРВЕНЬ

у Китаї відсвяткували 100-річчя комуністичної партії

1 червня у Китаї відсвяткували 100-річчя комуністичної партії

У ході багатоденних урочистостей, присвячених 100-річчю Компартії, генсек партії Сі Цзіньпін звернувся до країни з годинною промовою. Він проголосив перемогу над бідністю, говорив про успішну роль комуністів у розвитку країни і закликав до згуртування китайців по всій Землі.

Фото Getty Images

жінка тримає маленьку дитину під водоспадом у парку

У Канаді та США зареєстрували максимальну температуру з початку вимірювань 

На фото - жінка тримає маленьку дитину під водоспадом у парку у Вашингтоні, округ Колумбія, 28 червня 2021 року, коли спека охопила більшу частину Сполучених Штатів. 27 червня 2021 року на території Сполучених Штатів і Канади була рекордна спека, через що школи та центри тестування на Covid-19 були закриті, а синоптики попередили про те, що буде ще гірше. Село Літтон у Британській Колумбії побило рекорд Канади за всю історію з температурою 46,6 градусів за Цельсієм.

Фото Getty Images

ЛИПЕНЬ

наслідки повеню в німеччині

У Німеччині понад 100 людей загинули під час повені, викликаної циклоном Бернд

На фото - робочий розчищає зруйновану будівлю заміського гостьового будинку "Jaegerstuebchen" в Лаах, західна Німеччина, 23 липня 2021 року, приблизно через тиждень після сильного дощу. У середині липня західна Європа постраждала від руйнівних повенів після проливних дощів, які спустошили цілі села. У Німеччині та Бельгії загинули щонайменше 209 людей, а також десятки зникли безвісти. Також повінь завдав збитків у Люксембурзі, Нідерландах та Швейцарії.

Фото Getty Images

Шерон Стоун (ліворуч) вручає Джулії Дюкурно (праворуч) "Золоту пальмову гілку"

21 липня закінчився Каннський кінофестиваль 2021

"Золоту пальмову гілку" отримав фільм француженки Жюлії Дюкурно "Титан", гран-прі дістався фільмам "Герой", режисер Асгар Фархаді та "Купе номер шість", режисер Юхо Куосманен. На фото - Шерон Стоун (ліворуч) вручає Джулії Дюкурно (праворуч) "Золоту пальмову гілку" за фільм "Титан" під час церемонії закриття 74-го щорічного Каннського кінофестивалю в Каннах, Франція.

Фото Getty Images

безос злітав у космос

Безос з іншими туристами злітав у космос

За дев'ять днів після успішного суборбітального польоту мільйонера Річарда Бренсона аналогічний політ здійснив 57-річний засновник корпорації Amazon Джефф Безос. У вівторок, 20 липня, найбагатша людина планети у супроводі свого брата Марка, 18-річного нідерландця Олівера Демена та 82-річної льотчиці Уоллі Фанк залишив Землю і повернувся на неї приблизно через 10 хвилин.

Фото Getty Images

Маргілін Дідал з команди Філіппін

23 липня у Токіо стартували XXXII літні Олімпійські ігри

На фото - Маргілін Дідал з команди Філіппін святкує перемогу на третій день Олімпійських ігор у Токіо 2020 року в міському спортивному парку в Токіо, Японія.

Фото Патріка Сміта / Getty Images

СЕРПЕНЬ

мессі плаче

6-кратний володар "Золотого м'яча" Ліонель Мессі після 21 року в "Барселоні" перейшов до "Парі Сен-Жермен"

На фото - Ліонель Мессі заплакав під час зустріччі зі ЗМІ під час прес-конференції на "Камп Ноу" 8 серпня 2021 року в Барселоні, Іспанія.

Фото Еріка Алонсо/Getty Images

з Кабулу вилетів останній літак, який евакуював американських військових

31 серпня з Кабулу вилетів останній літак, який евакуював американських військових

Таким чином США завершили 20-річну місію в Афганістані. Аеропорт Кабула перейшов під повний контроль талібів. Люди у відчаї чіплялися за шассі літака і падали коли він набирав висоту

Фото з соцмереж

ВЕРЕСЕНЬ

акції антиваксерів в австралії

У найбільших містах Австралії Сіднеї та Мельбурні пройшли масові акції протесту проти ізоляції та санітарних обмежень на фоні коронавірусу 

За участь в акціях заарештовано понад 260 осіб.

Фото Вільяма Веста Getty Images

ЖОВТЕНЬ

Нобелівську премію миру присудили головному редактору "Нової газети" Дмитру Муратову

Нобелівську премію миру присудили головному редактору "Нової газети" Дмитру Муратову

Також Нобелівську премію миру присудили американо-філіппінській журналістці Марії Рессе, за її "зусилля щодо захисту свободи вираження думок, що є обов'язковою умовою для демократії та міцного миру".

Фото Getty Images


 

22 жовтня актор Алек Болдуін на зйомках фільму "Раст" випадково застрелив кінооператора Галину Хатчинс

Також Болдуін серйозно поранив режисера фільму Джоела Соуза. Виявилося, що зброю було заряжено справжніми, а не бутафорськими патронами.

Фото: скріншот відео

ЛИСТОПАД

біженці на кордоні з білруссю

Загострення міграційної кризи на кордоні Польщі та Білорусії

На знімку, зробленому 8 листопада 2021 року, видно мігрантів на білорусько-польському кордоні в Гродненській області. Польща заявила, що близько 4 тисяч біженців у Білорусі скопились на її кордоні, щоб пробитися до ЄС. НАТО назвало події свідомою тактикою Мінська.

Фото Леоніда Щеглова Getty Images

ГРУДЕНЬ

ангела меркель склала повноваження

Ангела Меркель склала повноваження 

Новим федеральним канцлером Німеччини став Олаф Шольц.

Фото Getty Images

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme