Три причини, завдяки яким УЄФА пробачив "Динамо" побиття темношкірих

Поєдинок плей-офф Ліги чемпіонів між "Динамо" і "Манчестер Сіті" в Києві пройде з глядачами

Три причини, завдяки яким УЄФА пробачив…

УЄФА розглянув апеляцію "Динамо" на рішення, за яким киян покарали двома матчами у єврокубках без глядачів і одним умовним за побиття темношкірих фанатів під час матчу з "Челсі" у жовтні. 

Перший матч без глядачів "Динамо" зіграло в останньому турі групового раунду проти "Маккабі" (1:0). Другим поєдинком мав бути матч з "Манчестер Сіті", але це був би той випадок, якби від цього невигідно було б усім. 

Існує кілька причин, завдяки яким "катавасія" з апеляцією, яка так довго тягнулася, завершилася успіхом.

Матч без глядочів - втрата грошей

Тут мова йде лише про "Динамо". Лише за один матч Ліги чемпіонів проти "Порту", який відвідало 53 369 глядачів, кияни заробили понад 20 млн гривень лише на продажі квитків. Матч з "Челсі" (60 291 глядачів) приніс у казну клубу понад 25 млн гривень. Звичайно, що нема квитків - нема і грошей. УЄФА у цьому плані не втрачає нічого в фінансовому плані, оскільки пакет трансляцій вже проданий, так само, як і рекламні площі на стадіоні. 

Але УЄФА страждає в плані іміджу. Оскільки, глядачі на трибунах, заповнений стадіон - додатковий магніт для спонсорів. По ТБ людям не так цікаво дивитися гру на порожній арені. І спонсори можуть бути незадоволені тим, що важливі матчі граються без аудиторії. 

У суді покарали винуватця

Можна довго сперечатися з тим, що тут все чудово. Печерський суд Києва засудив одного із підозрюваних у нападі на темношкірих уболівальників до 2 років позбавлення волі умовно. 22-річний зловмисник був засуджений за "хуліганство" за статтею 296 (частина 2) КК України. 

Але чи був лише один хлопець винуватцем? Чи не занадто м'яке покарання? Це питання для дискусії, але для УЄФА - вагома умова. Без неї чиновникам УЄФА було б важко пояснити, за що вони "Динамо" пробачили. А так, молодці, покарали винного по закону.

Українське лоббі

Не варто нагадувати, хто такий Григорій Суркіс. Але заслуга щодо апеляції є і в іншої людини - юриста Ольги Жуковської, яка є членом Апеляційного комітету УЄФА. 

Варто нагадати, що весною 2015-го "Динамо" вже "виграло" одну справу. За грубе порушення і червону картку під час матчу з "Генгамом" у Лізі Європи Андрія Ярмоленка покарали 3-матчевою дискваліфікацією. "Динамо" подало апеляцію і покарання скоротили до однієї гри. 

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme