Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм"

Поєдинок плей-офф Ліги чемпіонів між "Динамо" і "Манчестер Сіті" в Києві пройде з глядачами

Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм"…

УЄФА розглянув апеляцію "Динамо" на рішення, за яким клуб покарали двома матчами у єврокубках без глядачів і одним умовним за побиття темношкірих фанатів під час гри з "Челсі" у жовтні. 

"Динамо" дозволили зіграти з "Ман Сіті", 24 лютого,  з глядачами, як ми і писали ще в листопаді. Також замість 100 тис. євро штрафу кияни мають сплатити лише 50.

Перший матч без глядачів "Динамо" зіграло в останньому турі групового раунду проти "Маккабі" (1:0). Другим поєдинком мав бути матч з "Манчестер Сіті". Але це був би той випадок, коли від цього невигідно було б усім. 

Існує кілька причин, завдяки яким "катавасія" з апеляцією, яка так довго тягнулася, завершилася успіхом.

Матч без глядачів - втрата грошей

Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм" - фото 1

Тут мова йде лише про "Динамо". За один матч Ліги чемпіонів проти "Порту", який відвідало 53 369 глядачів, кияни заробили понад 20 млн гривень лише на продажі квитків. Матч з "Челсі" (60 291 глядачів) приніс у казну клубу понад 25 млн гривень. Звичайно, що нема квитків - нема і грошей. УЄФА у цьому плані не втрачає нічого в фінансовому плані, оскільки пакет трансляцій вже проданий, так само, як і рекламні площі на стадіоні. Існує невеличка імовірність того, що УЄФА отримує частину прибутку від продажів квитків. Але це все на рівні домовленостей з клубом.

Але УЄФА страждає в плані іміджу. Оскільки, глядачі на трибунах, заповнений стадіон - додатковий магніт для спонсорів. По ТБ людям не так цікаво дивитися гру на порожній арені. І спонсори можуть бути незадоволені тим, що важливі матчі граються без аудиторії, якій вони "продають" свої товари. А раз менша аудиторія, то за що ми платимо гроші УЄФА? 

У суді покарали винуватця

Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм" - фото 2

Можна довго сперечатися з тим, що тут все чудово. Печерський суд Києва засудив одного із підозрюваних у нападі на темношкірих уболівальників до 2 років позбавлення волі умовно. 22-річний зловмисник був засуджений за "хуліганство" за статтею 296 (частина 2) КК України. 

Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм" - фото 3

Але чи був лише один хлопець винуватцем? Чи не занадто м'яке покарання? Тим більше, що після інциденту на матчі з "Челсі" фанати не перестали "радувати" атмосферою на стадіоні, погрожуючи "спалити ФФУ", а також створюючи туман з диму під час матчу Прем'єр-ліги.

Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм" - фото 4

Це питання для дискусії, але для УЄФА - вагома умова. Без неї чиновникам УЄФА було б важко пояснити, за що вони "Динамо" пробачили. А так, молодці, покарали винного по закону.

Українське лоббі

Чому УЄФА пробачив Суркісу "расизм" - фото 5

Не варто нагадувати, хто такий Григорій Суркіс. Але заслуга щодо апеляції є і в іншої людини - юриста Ольги Жуковської, яка є членом Апеляційного комітету УЄФА. 

Варто нагадати, що весною 2015-го "Динамо" вже "виграло" одну справу. За грубе порушення і червону картку під час матчу з "Генгамом" у Лізі Європи Андрія Ярмоленка покарали 3-матчевою дискваліфікацією. "Динамо" подало апеляцію і покарання скоротили до однієї гри. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme