Генсек ФІФА Вальке загрожує довічне відсторонення від футбольної діяльності

Генеральний секретар Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жером Вальке, тимчасово відсторонений від своїх обов'язків у вересні, може бути дискваліфікований довічно

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на "ТАСС". 

Вальке разом з президентом ФІФА Йозефом Блаттером і главою Союзу європейських футбольних асоціацій Мішелем Платіні був тимчасово відсторонений комітетом з етики ФІФА від футбольної діяльності на 90 днів.

У понеділок комітет з етики оголосив рішення за Блаттеру і Платіні, які відсторонені від футболу на 8 років.

За даними ЗМІ, Вальке проходить співучасником у справі про корупцію, пов'язаною з отриманням ПАР права на проведення чемпіонату світу 2010 року. Також Вальке підозрюється в тому, що він заробив близько 2 мільйонів євро після перепродажу квитків на ігри ЧС-2014 з націнкою.

Звинувачення проти чиновника висунув власник фірми JB Marketing Бенні Алон, яка займається реалізацією квитків на світові першості. За його словами, загалом зникло більше 8000 квитків на турнір 2014 року.

Компанія, що займає судовою експертизою, направила в комітет з етики звіт на 100 сторінках, що описує ряд порушень кодексу з етики з боку Вальке. Як повідомило джерело, знайоме з ситуацією, Вальке загрожує довічне відсторонення.

Справа Вальке на сьогоднішній день ще розглядається слідчої палатою комітету з етики. Її представник Андреас Бантел і адвокат Вальке Баррі Берке відмовилися прокоментувати інформацію про які загрожують генеральному секретарю санкціях.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme