Які шанси в України стати кращою з третіх та пройти на Євро-2016

Наразі збірна України є кращою з команд, які посідають 3-у сходинку у відбіркових групах ЧЄ-2016

Які шанси в України стати кращою з треті…

Як повідомляє depo.ua, краща з третіх збірних автоматично потрапляє на Євро-2016. Інші треті команди битимуться за путівку у плей-офф. 

Зазначимо, що команди, які посідають 1-у та 2-у сходинки відразу виходять на Євро.

Незважаючи на те, що Україна є зараз найкращою серед команд, що займають третє місце у своїх групах, нашій збірній вже час починати готуватися до матчів плей-офф. Шанси на те, що за підсумками кваліфікаційного раунду збірна України потрапить на чемпіонат Європи в якості кращої з третіх - не дуже значні.

І ось чому. Збірна Угорщини - саме та команда, яка за підсумками відбіркового турніру може з найбільшою ймовірністю обійти нашу збірну в гонці за звання кращої третьої. В Угорщини є відмінний шанс обскакати наших хлопців на фініші, оскільки в розрахунок не беруться очки, зароблені в іграх з командою, що посіла останнє місце в своїй групі.

Українцям належить зіграти з Македонією та Іспанією. Очки, які наша команда може взяти в матчі з Македонією, вже можна подумки викреслювати. Шанси на те, що македонці підуть з останнього місця не дуже високі. У Люксембургу, що йде на передостанньому п'ятому місці в нашій групі зараз 4 очки, і, скоріше за все, стільки ж і залишиться за підсумками турніру.

Але, щоб обійти Люксембург, Македонії потрібно набрати хоча б на очко більше. При рівності очок з Люксембургом македонці посядуть останнє місце, адже за сумою особистих зустрічей поступаються своєму конкуренту. Це означає, що Україні потрібно кров з носа обігравати в останньому турі збірну Іспанії, щоб мати шанс фінішувати вище угорців.

Самі угорці в наступному турі прийматимуть вдома збірну Фарерських островів, а в останньому турі поїдуть в гості до греків, які міцно влаштувалися на самому дні групи F.

Шансів на те, що греки зможуть піти з останнього місця, неймовірно мало. Для цього Греції в наступному турі потрібно обіграти на виїзді лідера своєї групи, збірну Північної Ірландії, яка не програла жодного домашнього матчу в цьому відбірковому циклі, і взяти хоча б очко в грі проти збірної Угорщини. Тільки в цьому випадку, набравши мінімум 4 очка в двох матчах, греки зможуть потіснити з п'ятого місця Фарери, у яких в активі зараз цілих 6 очок (у збірної Греції на даний момент лише 3 очки, і при рівній кількості очок з Фарерами греки закінчують турнір на останньому місці, оскільки за сумою особистих зустрічей у збірної Фарерських острів перевага, адже горді остров'яни примудрилися переграти взутих усіма еллінів двічі - перемога 1:0 в гостях і 2:1 вдома).

Перемога угорців в домашньому матчі з Фарерами дозволить їм набрати підсумкові 15 очок, що на 2 очки більше, ніж у збірної України, за умови, що українцям не вдасться обіграти збірну Іспанії.

Однак крім Угорщини є ще така збірна як Хорватія, якій для того, щоб набрати 15 злощасних очок (за вирахуванням матчів проти Мальти, яка безнадійно застрягла на останньому місці), достатньо лише обіграти в наступному турі Болгарію, яка вже втратила всі шанси пробитися на Євро.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme