У світі визнали ситуацію з договірними матчами в українському футболі критичною

Італійський адвокат Франческо Баранка, який є одним з головних борців проти "договірняків" у футболі, визнав, що в Україні ситуація жахлива

Про це він розповів в інтерв'ю Tribuna.com, пише depo.ua

Італієць був серед зачинщиків легендарного "Моджігейту", а також зовсім свіжого скандалу, в результаті якого за ґрати сіли 50 гравців, тренерів, спортивних і генеральних директорів італійських клубів нижчих ліг. Минулого тижня пан Баранка разом з компанією Federbet, де він є гендиректором, представляли доповідь в Європарламент. Доповідь являє собою зведення цифр з букмекерських контор і бірж, у яких були зроблені нереально великі ставки на окремі футбольні матчі. Він називає їх "дивними". В цьому році найбільшу частину доповіді Франческо Баранка присвятив Україні. Відповідно до букмекерських зведень за останні кілька місяців, українські ліги стали одними з найбільш корумпованих у світі.

За словами Баранки, корупція присутня всюди, але найбільше - у лігах U-21 та U-19. 

"Ми почали стежити за цими чемпіонатами в листопаді, і до теперішнього часу можемо сказати точно, що вони тотально корумповані. Цей вірус перекочував в першу лігу, а під кінець сезону ми чітко зрозуміли, що він проник і в прем'єр-лігу. Феномен України - це величезна різниця в кількостях поставлених грошей між нормальними матчами і матчами з заздалегідь фіксованим результатом. Наприклад, в одному з поєдинків однакового рівня поставлена сума становила 30 євро, а в іншому - 500 000 євро. Як таке може бути?", - каже Баранка.

Про дивні матчі

Перший "дивний" з точки зору ставок матч, помічений нами, це U-21 "Іллічівець" - "Металург" Запоріжжя в грудні. Якщо не помиляюся, в той же день дубль "Карпат"програв "Чорноморцю", і там теж були поставлені дикі, нереальні суми. Після нового року дуже виділявся "Миколаїв". Тобто, спочатку U-19, U-21, потім перша ліга. Ми прогнозували, що ця послідовність, врешті-решт, призведе до прем'єр-ліги. Так і вийшло, все логічно. В останніх турах вищого дивізіону були зафіксовані божевільні ставки на "тотал більше" в іграх "Олімпік" - "Металіст" і "Металіст" - "Іллічівець". Ну і, звичайно, "Іллічівець" - "Олімпік". Дуже-дуже підозрілий матч з ненормальним падінням коефіцієнтів. Це більше, ніж просто відчуття.

Наприклад, у матчі "Олімпік" - "Металіст" 17 травня робилося все, щоб отримати потрібний "тотал більше 2.5". Реально все! Те ж стосується гри "Іллічівець" - "Олімпік". По руху ставок ще до матчу було зрозуміло, що буде "тотал більше 2.5" і переможе перша команда. По ходу матчу вони робили все, щоб так і сталося. 

"Олімпік" Донецьк" - команда, найбільш залучена в такі дивні матчі. Також дуже часто фігурують молодіжні команди "Говерли". Хіт-паради, правда, ми не складаємо. Та й у доповіді детально розповіли тільки про події останніх двох місяців. Все, що було раніше, не чіпали. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme