Пухлина Колесникова-Шуфрича продовжить вбивати український футбол

Договірні матчі, тоталізатори, шалені ставки, дивні результати, корумпованість - сучасна картина українського футболу, яку вже помітили у світі. Свою роль у всьому цьому грають футбольні клуби Гельзіна-Колесникова та Шуфрича

Пухлина Колесникова-Шуфрича продовжить в…

Про договірні матчі в Україні говорили вже кілька років, але робили це досить обережно. Розслідування та правда полилася рікою після зміни футбольної влади в Україні. Перемога Павелка на виборах президента ФФУ та призначення людини Суркіса - генерал-майора СБУ Ігоря Кочетова - на посаду віце-президента та голови комітету з етики та чесної гри дали стимул журналістам допомогти у боротьбі з договірними матчами. 

Телеканал Коломойського пустив в ефір програму "Гра без правил", яка щонеділі знайомила футбольних фанів з доказами наявності корупції, договірних матчів, ставок на тоталізаторах в українському чемпіонаті. Після розслідувань журналістів заговорили і тренери. Приїхав розбиратися навіть головний борець з "договірняками" у Європі Франческо Баранка, який запевняв, що вони вразили всі наші чемпіонати: від U-19 та U-21 до першої ліги з Прем'єр-лігою. 

Але найбільшу цікавість викликають поєдинки донецького "Олімпіка" панів Гельзіна - Колесникова, а також ужгородської "Говерли" Нестора Шуфрича.

"Олімпік" та "Говерла"

"В останніх турах вищого дивізіону були зафіксовані божевільні ставки на "тотал більше" в іграх "Олімпік" - "Металіст" і "Металіст" - "Іллічівець". Ну і, звичайно, "Іллічівець" - "Олімпік" - 4:1. Це був дуже підозрілий матч з ненормальним падінням коефіцієнтів", - зазначає Баранка Tribuna.com. 

Також у матчі "Олімпік" - "Металіст" (2:1) 17 травня робилося все, щоб отримати потрібний "тотал більше 2.5".

Цей матч підпав під підозру УЄФА. Розслідування матчу розпочали у ФФУ.

"Олімпік" Донецьк" - команда, найбільш залучена в такі дивні матчі. Також дуже часто фігурують молодіжні команди "Говерли", - каже борець з "договірняками" Баранка в інтерв'ю Tribuna.com.

На матч чемпіонату України U-19 "Олімпік" - "Ворскла" був зафіксований сплеск активності на біржі ставок. Всього було поставлено на цю гру 94 тис. 192 фунти стерлінгів. Поєдинок закінчився з рахунком 5:4 на користь юнаків "Ворскли".

"Говерла" та "Олімпік" пропускають шалену кількість голів у матчах юніорів, молодіжок, часто і в поєдинках основних команд. І це явно не просто так.

Взяти хоча б кілька матчів "Олімпіка" в Прем'єр-лізі. "Іллічівець" - "Олімпік" - 4:1, "Олімпік" - "Волинь" - 1:3, "Ворскла" - "Олімпік" - 3:1, "Карпати" - "Олімпік" - 4:1 - якась дивна стабільність. 

У "молодіжній" першості "феєрила" "Говерла", яка програвала "Дніпру" 0:8, а "Олімпік" знеславився в матчі з "Іллічівцем" - 1:6. Говерла U-19 програла запорізькому "Металургу"  - 0:6. Суми ставок перевищили $115 тис.

На такі матчі ставлять суми, які часто перевищують ставки на матчі чемпіонатів Іспанії та Італії. Голи, особливо "молодіжки" та "юніори", пропускають дитячі, але за цим ніхто не стежить, бо матчі не транслюються і майже нікому не цікаві, крім ділків.

Секрети Колесникова

"Олімпік" є дивним феноменом сучасного українського футболу. Команда поїхала з Донбасу, базується під Києвом, а виступає на стадіоні імені Баннікова в центрі столиці. Квитки на матчі продає за 10-50 грн, не має ультрас, зарплату платить найменшу в УПЛ - близько 60 тис гривень отримує гравець основи. "Молодіжка" та "юніори" взагалі мають від 2 до 5 та 10 тисяч. Така оплата праці може змусити гравців звертатися до букмекерів. 

Якщо ви хочете поспілкуватися з гравцями "Олімпіка" в неформальній обстановці - дорога в київський Just C.A.F.E. Саме там вони відпочивають після матчів. Від одного з футболістів після переможного матчу в УПЛ вдалося почути, що вони заробляють гроші не тільки отримуючи зарплату в клубі, але й ставлять інколи у букмекерів. Тоді ця фраза не сильно здивувала, мовляв, ну ставить людина собі на "Барселону" чи "Реал". Але після всіх журналістських розслідувань та інформації європейців про "Олімпік" починаєш розуміти, що, можливо, у букмекерів гравці ставлять на свою поразку, або пенальті, чи червону картку. 

Загалом атмосфера в "Олімпіку" стала жахливою після початку весняної частини сезону 2014/2015. Гравцям інколи урізали навіть преміальні, а головний тренер Санжар та колектив почали жити у різних вимірах реальності. Тренер панікував, що не може зібрати команду, а футболісти програвали всім підряд з дивними розгромними рахунками. 

Один з футболістів у тому ж Just C.A.F.E кафе говорив, що в клубі конфлікт, а через маленьку зарплату майже всі хочуть піти, бо на неї важко виживати у столиці. 

Але, схоже за все, що в наступному сезоні "Олімпік" продовжить грати дивні матчі, а гравці будуть змушені підробляти десь поза клубом, якщо Колесникова та Ко не покарає ФФУ та УЄФА.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme