Чому Україні потрібно, щоб футбольні таланти швидше тікали в Європу

Трансфер 18-річного футболіста "Карпат" Шведа у "Севілью" - це не сенсація, а логічний стан справ, коли Україна може перейняти балканську футбольну модель. Пропонуємо ТОП-5 юнаків, яким якнайшвидше треба перебиратися до Європи

Чому Україні потрібно, щоб футбольні тал…

Якщо коротко, то балканська модель полягає в тому, що клуби з Хорватії, Сербії та інших країн виховують футболістів та продають їх за кордон. Країна отримує сильну збірну, чемпіонат не вирізняється серед європейських, але футбол всередині країни стає цікавим, бо гравці прагнуть продатися. 

Таким шляхом йдуть не тільки балканські країни. Чемпіонат Ісландії, наприклад, вирізняється тим, що клуби Англійської Прем'єр-ліги віддають туди в оренду молодих талантів, а юні ісландці також мають шанс поїхати у Європу, конкуруючи з ними. Чемпіонат Польщі вже досить давно є донором європейського футболу, зокрема Німеччини. 

А Україна лише розпочинає цей шлях. Наразі в нашій країні народилося нове покоління, яке націлене грати у Європі. 

Ми демонструємо Вам п'ять молодих гравців, які зобов'язані заграти у європейських чемпіонатах.

Віктор Коваленко ("Шахтар" Донецьк)

Вік: 19 років

Позиція: центральний та лівий півзахисник

П'ять юних футболістів з України, які мають грати у Європі (ВІДЕО) - фото 1

Віктор Коваленко - головна зірка юнацької та молодіжної збірної України. Він - нове відкриття "Шахтаря". Коваленко може стати лідером на полі, а за функціями у "Шахтарі" його можна порівняти з Тейшейрою, Фредом, якого, скоріше за все, він і замінить в основі через допінговий скандал бразильця. Він здатен підтримати атаку другим темпом, або взяти роботу на себе, увірватися у штрафний майданчик у якості центрфорварда. Цим хлопцем вже цікавилися європейські клуби калібру "Челсі". 

Валерій Лучкевич ("Дніпро")

Вік: 19 років

Позиція: Правий півзахисник

Чому Україні потрібно, щоб футбольні таланти швидше тікали в Європу - фото 2

Валерій Лучкевич - швидкісний вінгер, який має потужний удар і бачення поля. Він може віддати зрячу передачу, відпрацювати в обороні. За цими якостями Лучкевич на полі виглядає інколи симпатичніше за Андрія Ярмоленка. 

Олександр Каплієнко ("Металург" Запоріжжя)

Вік: 19 років

Позиція: Лівий захисник

П'ять юних футболістів з України, які мають грати у Європі (ВІДЕО) - фото 3

Для України виховати якісного крайнього захисника в останні роки було справжньою проблемою. Але не для школи запорізкього "Металурга". Спочатку Соболь, який перейшов у "Шахтар" і "зник". Тепер Каплієнко... Цей хлопець вміло підключається до атак, має гарну швидкість, вміє знаходити правильну позицію на полі. І переходити з "Металурга" йому потрібно відразу до європейського чемпіонату, наприклад, польського чи голландського. А вже звідти йти до Іспанії чи Німеччини. 

Бека Вачіберадзе ("Шахтар" Донецьк)

Вік: 19 років

Позиція: Центральний півзахисник

П'ять юних футболістів з України, які мають грати у Європі (ВІДЕО) - фото 4

Вачіберадзе може зіграти опорного півзахисника і націленого на атаку. Він технічний, має гарне відчуття позиції та вміння зробити останню передачу. Цей футболіст цілком може заграти, наприклад, у Франції чи Іспанії.

Мар'ян Швед ("Карпати" - "Севілья")

Вік: 18 років

Позиція: Правий півзахисник

П'ять юних футболістів з України, які мають грати у Європі (ВІДЕО) - фото 5

Швед за своєю манерою гри дуже схожий на Коноплянку та Андрія Ярмоленка. Він грає на правому фланзі півзахисту, може зіграти і зліва, але не дуже це любить. У нього є хороша швидкість та техніка. Не боїться бити по воротах з далекої відстані, відпрацьовує у відборі.

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme