Футболіста "Шахтаря" Фреда дискваліфікують на два роки через допінг

Друга допінг-проба бразильця "Шахтаря" Фреда дала позитивний результат

Як повідомляє depo.ua з посиланням на Tribuna.com, півзахисник "Шахтаря" Фред і Бразильська конфедерація футболу отримали від WADA результати допінг-проби В.

Вона підтвердила наявність в організмі футболіста заборонених речовин, які виявила проба А.

Нагадаємо, раніше гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів, що в крові бразильця знайдений хлортеазид (сечогінний засіб).

Тепер УЄФА має визначити покарання для гравця.

Стаття 19-а пункт 1.b "Антидопінгових правил FIFA" говорить: "Період дискваліфікації повинен скласти 4 роки, якщо порушення антидопінгового правила передбачає використання Specified Substances, і ФІФА може довести, що порушення антидопінгового правила було навмисним". Оскільки презумпцію невинуватості ніхто не відміняв, а довести другу частину правила дуже складно, то про максимальний термін в 4 роки не йдеться. У цьому випадку більше підходить стаття 19-а пункт 2: "Якщо стаття 19-а пункт 1 не підходить, період дискваліфікації повинен скласти два роки".

Раніше Сергій Палкін заявив, що навіть якщо проба В підтвердить допінг, але клуб не отримає офіційного попередження від УЄФА, Фред зіграє в матчі-відповіді проти "Фенербахче"

Більше новин спорту читайте на Depo.Спорт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme