ФФУ не збирається підозрювати "Волинь" і "Металург" у "договірняку" попри аномальні ставки

Голова комітету з етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов прокоментував інформацію про те, що матч 16-го туру Прем'єр-ліги "Волинь" - "Металург" (9:1) міг носити договірний характер

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на "Футбол 24".

"На перемогу "Волині" до початку матчу було поставлено $50 тис. У процесі гри ці ставки почали рости ще на 500 тис. гривень, а це приблизно дорівнює $20-25 тисячам. Ставки збільшилися на те, що "Волинь" переможе з різницею в 3 і більше голів. Такі ставки вважаються аномальними, оскільки в цей день грають і інші команди.

Я отримав цю інформацію від системи раннього виявлення підозрілих матчів, тому подзвонив офіцеру безпеки і директору матчу, щоб вони повідомили наставникам команд про те, що хтось поставив велику суму на те, що в цьому матчі переможе "Волинь" з перевагою в більш ніж 3, а далі більше ніж у 5 м'ячів, і щоб вони звернули увагу на те, що цей матч може потрапити під підозру.

Тобто я виконав свою роботу тільки для того, щоб тренери пильно стежили за діями своїх футболістів. Пан Чанцев повинен розуміти, що це попередження зробили не для того, щоб його в чомусь звинуватити, а для того, щоб він більше звертав уваги на такі питання, і не більше того. Якщо він вважає, що Федерація футболу України уклала контракт з "Парі-матч", то він помиляється, оскільки з цією компанією уклала договір Прем'єр-ліга, і напевно про це він повинен знати.

Всі матчі, які викликають підозру у системи раннього виявлення, нами аналізуються, але далеко не всі ми відправляємо в КДК з певним вердиктом, тому ми зробимо нашу технічну роботу, подивимося і проаналізуємо, і тільки після цього зможемо відповісти. В даному випадку ніяких підозр ми не пред'являємо, ми тільки говоримо про те, що на цей матч поставили аномально високі ставки, не більше. І я хочу, щоб тренери про це знали", - сказав Кочетов.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme