Екс-регіонал Клімов заграє з Саакашвілі в Одесі

Власник одеського "Чорноморця" Леонід Клімов, схоже за все, домовився з новим губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі про футбол та власний бізнес

Екс-регіонал Клімов заграє з Саакашвілі…

Одеський "Чорноморець" бойкотує російські ЗМІ. Такі заголовки майорять на всіх спортивних і не тільки ресурсах країни. Якщо коротко, то російський журналіст зателефонував гендиректору "Чорноморця" Сергієві Керницькому, щоб дізнатися про зустріч з губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі, але той його "відшив", сказавши, що всі проблеми в країні та Одесі через Росію. Звичайно, позиція патріотична та гідна. Але Керницький відомий тим, що любить просто говорити. 

Раніше так само впевнено він заявляв, що в "Чорноморці" немає фінансових проблем, а в цей час з команди йшли головний тренер, всі лідери.

Але Керницький нікого насправді не цікавить, бо він не говоритиме без команди екс-регіонала та нардепа Клімова.

Клімов та Росія

Власник "Чорноморця" Леонід Клімов, який представляє у Верховній Раді фракцію "Економічний розвиток", відзначився під час голосування у парламенті за визнання Росії країною-агресором. Він банально "відмовчався". У народі це мовчання сприйняли так само, як і голосування проти.

Мільйонер Клімов є одним з найвпливовіших бізнесменів Одеси. "Форбс" оцінює його статки у $89 млн. Він є засновником групи "Приморье", яка будує в Одесі з початку 90-х. Клімову в Одесі належить 14 офісних та бізнес-центрів, а його мережа готелів "Чорне море" стала двигуном його бізнесу після анексії Криму.

"Імексбанк" Клімова визнали неплатоспроможним, але він отримав від держави рефінансування у розмірі 300 млн гривень, яке також не врятувало його. 

"Ми, молоді комуністи, повинні були розвивати економіку СРСР", - пояснював він початок своєї кар'єри бізнесмена у 1990 році. Він разом з Аркадієм Шнайдером і Володимиром Лемзою створив торговий дім "Приморье". Тоді Клімов був типовим радянським бізнесменом, а у 1994 році один з бізнесменів, який відвідав офіс "Приморья", запам'ятав кабінет Клімова, що був повністю заставлений бюстами Леніна. 

Головні свої статки Клімов сколотив на будівництві та готельному бізнесі.

Вміння домовлятися

Клімов завжди вмів домовлятися з одеською верхівкою. Після того, як у 1998 році мером Одеси став Боделан, Клімов став власником одеського "Чорноморця". Він брав участь у багатьох проектах мерії, отримуючи за це власну вигоду. Наприклад, за фінансування "Чорноморця" місто виділило декілька ділянок під будівництво АЗС. 

Навіть після "помаранчевої революції" Клімов, який вже був "регіоналом" зміг домовитися з "помаранчевим" мером Гурвіцом. 

Зустріч із Саакашвілі

Фінансові негаразди у "Чорноморця" розпочалися після перемоги Революції гідності та втечі Януковича до Росії. Леонід Клімов зайняв вичікувальну позицію. Він ніколи не був футбольним фанатом, а фінансував клуб лише заради того, щоб мати якусь цукерку від місцевої влади. Після того, як Одещину очолив Палиця - людина Коломойського - "Чорноморець" цілком міг припинити існування вже влітку. У клубу були величезні борги, команду покидали лідери. Додавало проблем і те, що міліція та ФФУ не дозволяли "Чорноморцю" грати в Одесі через терористичну загрозу. Складалося враження, що хтось топить клуб заради того, що викупити його подешевше, бо на балансі одеського клубу є дорогоцінна земля. 

Але після того, як губернатором Одещини нещодавно став Саакашвілі, справи "Чорноморця", схоже за все, якщо і не підуть вгору, то стабілізуються. 

Як ми і писали раніше, Саакашвілі зрозумів, що повернення футболу до Одеси - це вдалий хід, який покаже стабілізацію справ у регіоні. Для цього йому були потрібні гарантії, що Клімов клуб не кине. Зустріч Саакашвілі і Клімова таки відбулася. На ній, схоже за все, Саакашвілі отримав гарантії від Клімова, що команда отримуватиме гроші, хоч і не багато, але на існування вистачить. Клімов у свою чергу міг отримати обіцянку, що його бізнес не чіпатимуть. 

Після всього цього "Чорноморець" отримав атестат на участь в УПЛ у наступному сезоні, Клімов заявляв, що одеський клуб буде жити, а Саакашвілі привіз в Одесу матч за Суперкубок та повернув додому "моряків".

А Керницький вирішив показати господарю, що він може пропіарити "Чорноморець" на бойкоті російських ЗМІ. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme