Життя

Як багато їсти та не гладшати, - вчені

Американські вчені з'ясували, за яких умов важливий для організму бежевий жир перетворюється на менш корисний білий

26 серпня 2016, 12:42

Згодом ці знання дозволять не набирати зайву вагу. Про ці дослідження повідомляє видання EurekAlert, передає depo.ua.

Учені пояснили, що бежевий жир на білий перетворюють мітохондрії - клітинні органели, які виконують енергетичні функції. Здійснивши перетворення бежевого жиру на білий, компоненти піддаються внутрішньоклітинному руйнуванню.

За допомогою контролювання експресії генів, які відповідальні за руйнування мітохондрій, можна регулювати перетворення типів жиру один в одного. Згідно з дослідженнями, миші, у яких було призупинено руйнування органел, що перетворюють бежеву тканину на білу, мали більш високий рівень метаболізму і не страждали від ожиріння.

У здорової людини три типи жирів: білий, бежевий та коричневий. Перший – зберігає енергію, але в надлишку викликає ожиріння та діабет. Другий часто вважають різновидом третього. Його особливістю є те, що він може перетворюватися на білий і це не дуже корисно для здоров'я. Третій – зберігає тепло і пов'язаний з худорлявістю. Немовлята народжуються саме з такою тканиною.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...