Життя

ТОП-7 продуктів, у яких заліза більше, ніж у м’ясі

Дефіцит заліза є одним з найбільш поширених порушень харчування серед людей. Він призводить до анемії

13 серпня 2016, 15:20

Відомо, що чимало заліза є у червоному м’ясі, та мало хто знає, що і деякі рослинні продукти містять далеко не менше цього потрібного мікроелементу, повідомляє Рrevention, передає depo.ua.

Біла квасоля

Усього півсклянки білої квасолі забезпечать організм 4 мг заліза. Також вона містить багато корисних білків та клітковини. Вона допоможе знизити рівень холестерину та цукру в крові.

Шпинат

Склянка шпинату містить аж 6 мг заліза. Та це ще не вся користь від нього, адже шпинат – це джерело близько 20 вітамінів і мінералів.

Тофу

У півсклянці тофу міститься 3 мг заліза – це трохи більше, ніж у середній порції червоного м'яса.

Насіння чіа

Насіння чіа відоме завдяки високому вмісту омега-3, та у ньому є і не менше заліза. Також воно корисне для травлення.

Какао

Отримати дозу заліза можна і завдяки солодощам. Натуральний шоколад багатий не тільки на залізо, а на магній.

Устриці

Устриці багаті залізом, та на відміну від м’яса, місять менше шкідливих жирів. Більше того, устриці є хорошим джерелом селену і цинку, які є ключем до здоров’я травної та імунної систем та щитовидної залози.

Патока

В одній столовій ложці липкого підсолоджувача міститься 3½ мг заліза. Тому сніданок з вівсянки з ягодами та ложкою патоки задовольнить добову потребу організму в залізі. 

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...