Фінал Чемпіонату пікніків: хачапурі, святкове застілля з танцями і 420 кг шашлику
У Києві визначили переможця Чемпіонату пікніків. Загалом участь у ньому взяли 113 команд
- Головна
-
17 червня 2016 18:02
1473 чоловік змагалися в умінні готувати шашлик, а ще відзначали хрестини, гуляли весілля, вчилися старовинних танців, і все це — у боротьбі за суперприз чемпіонату: 5 авіаквитків у Грузію!
420 кг шашлику і 70 літрів соусу: саме стільки, за оцінками шеф-кухаря Артема Клобуцького, приготували і з’їли команди, які брали участь у Чемпіонаті пікніків.
Наймолодшому учаснику, який святкував свої хрестини на пікніку у парку «Перемога», виповнилося всього 2 місяці, а найстаршій учасниці, яка вибралася з родиною на Труханів острів, — 80 років.
"Така активність найрізноманітніших людей будь-якого віку — краще підтвердження нашої ідеї: пікніки — головна літня "соціальна мережа", яка об’єднує сім’ї і друзів не у віртуальному, а в реальному світі", — розповідає співорганізатор Чемпіонату пікніків Оксана Панкіна.
За умовами чемпіонату, оцінювала пікніки команда експертів на чолі з шеф-кухарем — вони звертали увагу не тільки на кухню, яка могла принести команді максимум балів, але й на настрій компанії, чистоту на майданчику і креативність пікніка.
Саме тому учасники старалися організувати не просто дуже смачний, але й максимально оригінальний пікнік. Так, одна з компаній-учасниць влаштувала справжнє великосвітське чаювання на природі: всі гості були у ретро-костюмах, пригощали один одного і команду експертів вишуканими домашніми тістечками і бутербродами з яєчним маслом, а ще вчилися танцювати мазурку та інші старовинні танці.
Інші учасники влаштували у парку "Перемога" веселий пікнік грузинсько-української дружби: для нього спеціально відшукали автентичні хутряні папахи горців, прикрасили свої майки написами "Україна + Грузія = любов" і навчилися запікати курчат за класичним грузинським рецептом. Була серед учасників і справжня наречена у фаті і білій сукні: молодята, які гуляли своє весілля на ВДНГ, також вирішили приєднатися до чемпіонату.
Наймасовішим пікніком чемпіонату стала виправа на природу працівників і шанувальників Radio ROKS, яка зібрала понад 100 учасників. Тут було все: байкери і гітари — для дорослих, пісочниця — для дітей, 80 літрів шурпи на вогнищі і "Боржомі" — для всіх після такого розкішного частування. Ось він який, пікнік із розмахом!
Вибір серед такої кількості креативних і смачних пікніків був дуже важким.
"Різні теми, різні меню — у нас просто очі розбігалися, — зізнається Клобуцький. — Я як кухар оцінював смак страв, оригінальність ідеї і подачі. Особливо мені запам’яталися учасники, які спорудили оригінальний гриль: залізну тарілку на тоненькій ніжці. За формою ця конструкція нагадувала НЛО, але їжа, приготована на ній, вийшла навіть дуже непоганою!".
Але хто ж став кращим серед 113 команд? За підсумками журі, найбільше балів набрала компанія киянина Івана Бердецького, який влаштував на Трухановому острові пікнік на 15 чоловік.
Компанія вразила журі своєю інтернаціональною і розмаїтою кухнею — готували закриті грузинські хачапурі на мангалі, варили на вогнищі закарпатський токан і навіть підготували спеціальне вегетаріанське меню. А для музичного супроводу пікніка запросили справжнього волинщика!
"Я давно захоплююся Грузією, її кухнею і традиціями, хоча сам ніколи там не бував. Дуже радий, що наша зустріч нарешті станеться, — з посмішкою говорить переможець про те, чому вирішив зі своєю командою взяти участь у чемпіонаті. — Саме через мою любов до Грузії ми вирішили присвятити своє свято одразу трьом гірським країнам. Почали приготування з найсправжнісінької гірської страви — закарпатського токана з бринзою і копченим салом. Грузію я дуже хотів представити хачапурі по-аджарськи на мангалі, але вирішив не експериментувати і приготувати закритий хачапурі з сулугуні — кубдарі. Ну, і шашлик, який отримав найвищу оцінку шеф-кухаря. Це була свинина, але завдяки моєму секретному соусу м’ясо стало дуже м’яким і ніжним. Рецепт маринаду залишу в секреті. Зізнаюся тільки, що після цього шашлику завжди раджу випити пляшечку "Боржомі".
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 11:38В Україні заплановано рекордний імпорт електроенергії, споживання зростає
- 11:01На Харківщині лісник "не помітив" крадіжки дубів на 2,6 млн грн і отримав підозру від ДБР ФОТО
- 10:36У більшості регіонів України оголосили штормове попередження
- 09:04"Відгомін тріумфу української музики в Нью-Йорку пролунає у Києві": у столиці 30 травня виступить "Київська камерата" з диригенткою Кері-Лінн Вілсон
- 08:34У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії: хто серед переможців
- 08:29На Харківщині внаслідок авіабомбардування постраждали троє людей – ОВА
- 23:51Шер пожартувала щодо своїх чоловіків, які набагато молодші за неї
- 21:38Україна чекатиме на F-16 від Нідерландів щонайменше 4 місяці
- 20:02 "Найгарячіше" на фронті було в напрямках Авдіївки та Новопавлівки
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 17:21 Раді пропонують продовжити воєнний стан та мобілізацію
- 16:54Сирський два дні був на напрямках, де рашисти готують наступ на Сході
- 15:15Уперше в історії дві українські тенісистки увійшли до світової "двадцятки" кращих
- 12:54Напередодні головного матчу футбольного сезону в Україні "Шахтар" і "Динамо" громлять своїх суперників
- 11:57Ворог скинув надпотужну авіабомбу ФАБ-1500 на Харківську область: Фото з місця ФОТО
- 11:22Рашисти намагаються посилювати тиск в районі Старомайорського, — Плетенчук
- 09:58Шмигаль — про можливість відправки західних військ до України: "Якщо прийде час — будемо раді"
- 09:36Окупанти атакували енергетичний об'єкт на Сумщині
- 08:46 У Харкові кількість поранених внаслідок удару по центру міста збільшилася до 16 осіб ФОТО