Лавров незадоволений бажанням Трампа скинути Асада

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що блокування США та їх союзниками рішення Організації із заборони хімічної зброї про розслідування  хіматаки в Хан-Шейхуні "спрямовані на зміну режиму в Сирії"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Дії США і їх західних союзників, які заблокували направлення інспекторів для того, щоб встановити істину на місці інциденту із застосуванням хімічних речовин, дуже тривожні, тому що за ними ховається спроба знайти привід, щоб не виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН про політичне врегулювання і для того, щоб переключити увагу світової спільноти на створення прийменників, передумов, щоб взяти курс на зміну режиму", - сказав він.

За словами Лаврова, опозиційний сирійський Вищий комітет з переговорів (ВКП) також відмовляється обговорювати конституцію, лише повалення режиму в Сирії.

Лавров підкреслив, що переважна більшість країн - членів ООН з таким курсом не згодні.

"Думаю, з цим не згодні і ті, хто активно підтримують "Астанинський майданчик", який організували Росія і Туреччина за участі Ірану", - сказав він.

Нагадаємо, у ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme