У Румунії бояться, що Європа "різних швидкостей" стане новою "залізною завісою"

Голова Сенату Румунії (верхня палата парламенту) Келін Попеску Тарічану вважає, що ідея "Європи різних швидкостей" може призвести до виникнення нового розколу в блоці, на кшталт того, що був під час комуністичного періоду

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Euractiv.

Тарічану вважає, що післявоєнний період, коли Європа була розділена могутніми державами того часу, є причиною того, чому Румунія відстає від інших держав-членів ЄС в плані розвитку.

"Ведуться інтенсивні дискусії про багатошвидкісну Європу або про одне концентроване коло. Я поділився своїми побоюваннями з віце-президентом Єврокомісії, що ця ідея може привести до нового поділу Європи. Я кажу новий поділ, тому що після Другої світової війни Європа була розділена "залізною завісою", - пояснив Тарічану.

Голова Сенату також додав, що він сподівається, що Механізм співробітництва та перевірки (CVM)) більше не буде застосовуватися до Румунії у 2018 році і що країна стане повноправним членом ЄС.

"Ми хочемо бути частиною ЄС в якості повноправного члена. Багато румунів більше не хочуть мати відчуття, що Європа працює за різними критеріями для учасників у різних категоріях", - сказав він.

Нагадаємо, лідери найбільших економік континентальної Європи схвалили концепцію багатошвидкісної Європи, в якій деякі країни могли б поглиблювати інтеграцію швидше, ніж інші.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme