Facebook розробляє систему набору тексту силою думки

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг повідомив, що компанія почала розробку технології, яка дозволить набирати текст силою думки та відчуттями шкіри

Facebook розробляє систему набору тексту…

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Ми працюємо над системою, яка дозволить друкувати силою думки в п'ять разів швидше, ніж звичним способом на телефоні. У підсумку ми хочемо перетворити її в пристрій, який можна носити, і почати його повномасштабний випуск. Навіть проста команда "так / ні", віддана прямо з мозку, допоможе зробити доповнену реальність більш природною", - написав засновник соцмережі.

Також Цукерберг назвав подібну технологію першим кроком на шляху до прямого обміну почуттями і думками.

Роботу над новими технологіями презентували на концференції для розробників F8.

Виявилось, що вже півроку Facebook розробляє нейроінтерфейс разом з Каліфорнійським університетом у Сан-Франциско, Каліфорнійським університетом у Берклі, Університетом і медичним центром Джонса Хопкінса, а також з Медичним коледжем Університету Вашингтона в Сент-Луїсі.

Для демонстрації експериментальної технології голова дослідницького підрозділу Facebook Building 8 Регіна Дуган показала запис зі Стенфордської лабораторії, на якій доброволець друкувала за допомогою такого інтерфейсу зі швидкістю вісім слів за хвилину. В компанії запевняють, що це лише початок, і в подаль ому людина зможе "надиктовувати" комп'ютеру понад 100 слів за хвилину. Регіна Дуган не розкрила особливості роботи технології, але повідомила, що вона неінвазивна – тобто ніякі чіпи чи електроди в людину при цьому не вбудовують.

Крім того, на конференції представники Facebook розповіли про розробку технології, яка дозволить "чути" за допомогою шкіри. Той же підрозділ Building 8 зараз працює над спеціальним рукавом з 16 датчиками, що відповідають за тактильну віддачу. Замість відтворення звуку система адаптує частоту коливань для передачі на шкіру, а користувач по різній частоті впливу визначає сказане.

Розробка також поки що в початковій стадії, але при тестуванні прототипу доброволець зміг вивчити за годину і потім вірно розрізнити кілька різних слів за характером вібрації, яка передається на шкіру. В проведеному експерименті один учасник за допомогою планшета вибирав колір і форму фігури, а другий "почув" вибрані параметри за допомогою шкіри і взяв в руки потрібну фігуру заданого кольору.

Нагадаємо, 19 квітня повідомлялося, що Facebook запускає функцію прослуховування музики.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme