Зеркаль очікує на справедливе рішення в Гаазі щодо Росії

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль очікує сьогодні на справедливе рішення Міжнародного суду ООН про застосування тимчасових заходів до Росії

Про це вона написала на своїй сторінці у мережі Facebook, повідомляє Depo.ua.

"5 тижнів тому ми залишали Гаагу з відчуттям того, що зробили все належне, аби обґрунтувати Міжнародному суду ООН необхідність застосування тимчасових заходів. Але сьогодні, чекаючи в Гаазі на оголошення рішення, я хвилююсь, оскільки очікування справедливості часто перевищують можливості застосування норм міжнародного права", – написала Зеркаль.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб ефективно використати усі наявні правові інструменти для притягнення Росії до відповідальності. Сьогодні ми також зустрічаємося з іншою гаазькою інстанцією – Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, який вивчає злочини проти людяності на Майдані, в Криму та на сході", – додала вона.

"Вертаючись до головної події дня – продовжую вірити, що судді нас почули та прийняли рішення, спрямоване на захист прав людини та убезпечення від подальшого погіршення ситуації протягом розгляду справи по суті", – підсумувала замміністра.

Як відомо, головна судова інстанція під егідою ООН, Міжнародний суд, сьогодні оголосить рішення щодо тимчасових заходів щодо ситуації між Росією і Україною. Засідання розпочнеться в Гаазі о 15:00 за місцевим часом (це 16:00 за Києвом).

Нагадаємо, у січні Україна подала позов до Міжнародного суду проти Росії щодо порушення нею Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. На початку березня завершилися публічні слухання, які стосуються першого етапу розгляду позову, а саме – вирішення питання, чи застосувати тимчасові заходи, про які в суду просить Україна.

Серед іншого Україна просить суд домогтися від Росії негайно припинити матеріальну й іншу підтримку терористів Донбасу, і вчинити тиск на такі групи, щоб вони надалі не здійснювали таких актів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme