Вибори мера Омська скасували через відсутність кандидатів

Міська рада Омська (Росія) офіційно визнала, що вибори мера не відбулись через відсутність кандидатів на цей пост

Про це оголосила начальник інформаційного управління міської ради Ірина Серебреннікова, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Таке рішення було прийнято після того, як 18 квітня останній кандидат на пост мера Омська - підприємець Андрій Єрошевич - оголосив про відмову від участі у виборах.

"Комісія з вибору мера збереться протягом 20 днів і визначить нові терміни проведення виборів. Всі етапи будуть пройдені заново", - повідомила Серебреннікова.

Спочатку на пост голови адміністрації Омська претендували 23 кандидати. Шістьох не зареєстрував виборчком. Заступник голови уряду Омської області Станіслав Гребенщиков, який вважався головним претендентом на пост мера Омська, в середині квітня знявся з виборів за станом здоров'я, а через кілька днів після цього став фігурантом кримінальної справи про зловживання повноваженнями.

З решти 16 кандидатів комісія з виборів мера обрала двох претендентів на пост мера, розглянути кандидатури яких повинен був міськрада. Однак обидва кандидати - міністр праці і соціального розвитку Омської області Володимир Купріянов і підприємець Андрій Єрошевич - від участі у виборах відмовилися.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme