Російський хакер сяде в "холодну" на 30 років

Обвинувачений у США в кібершахрайстві російський громадянин Роман Селезньов, син депутата Держдуми Росії підписав зізнання, але обвинувачення все одно вимагає для нього 30 років в'язниці

Про це свідчать документи суду, повідомляє Depo.ua з посиланням на РИА Новости.

Ініціалами Селезньова підписані 11-сторінкові свідчення, написані від руки англійською мовою з помилками.

"Я повністю відповідаю за все. Я боюся покарання", — йдеться в рукописному документі. "Я, Роман Селезньов, хочу сказати: я неправий і вибачаюся", — йдеться в листі.

Також повідомляється, що Селезньов не просить у суду поблажливості чи зниження терміну ув'язнення.

Новини за темою: У Конгресі США представлений документ про посилення кібербезпеки України, - посольство

"Сподіваюся, що одного разу я вийду з в'язниці. Я буду дуже багато працювати, щоб заплатити мій борг жертвам і суспільству. Я буду чесно працювати", — обіцяє Селезньов, який раніше не визнавав свою провину.

"Я зробив багато неправильних вчинків у житті та беру відповідальність за це. Я недосконалий, я вчинив неправильно. Я нікого не можу звинувачувати, крім себе! Я це зробив, і тепер відповім як чоловік за свої злочини", — пише Селезньов.

Автор листа пише, що "сам хотів плакати", вислуховуючи в суді свідчення жертв. Звинувачення обґрунтовувало юрисдикцію суду тим, що потерпілі від дій Селезньова проживали, в тому числі, в штаті Вашингтон, деякі з потерпілих виступали в суді.

"Деякі навіть втратили свій бізнес через мене. Я так переживаю через те, що люди страждають від того, що я їм заподіяв", — пише Селезньов.

У свою чергу прокурори в США вимагають 30 років ув'язнення для російського громадянина Романа Селезньова, обвинуваченого в кібершахрайстві.

Вирок у справі Селезньова заплановано на 21 квітня в суді Сіетла.

Нагадаємо, що російські хакери шантажують американські організації та вимагають гроші.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme