Пенсійна реформа узгоджена з МВФ на 99%, - Рева

Україна на 99% узгодила пенсійну реформу з місією Міжнародного валютного фонду

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева після засідання уряду в середу, повідомляє Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні ми знаходимося на завершальному етапі підготовки пенсійної реформи, думаю, один-півтора тижні - і роботу буде завершено", - заявив міністр.

"Ми домовилися, що остаточні деталі будемо узгоджувати в режимі відеоконференції. Ми працюємо над законопроектом паралельно, ми не чекаємо на узгодження з МВФ остаточних деталей, 99% самої реформи погоджено. Залишилися технічні моменти ", - додав він.

"Ми не чекаємо офіційного затвердження за результатами переговорів з МВФ для переходу до наступного етапу. Багато часу для підготовки остаточного законопроекту потрібно не буде", - підкреслив міністр.

За його словами, відповідний законопроект може бути внесений до Верховної Ради до 16 травня.

"Думаю, що парламент не буде затягувати розгляд цього рішення", - сказав Рева.

Нагадаємо, що, згідно з меморандумом між Україною та МВФ, пенсійна реформа в Україні має набути чинності з 1 січня 2018 року. Від цього залежать наступні кредити.

Реформа повинна включати в себе новий перелік варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку в порівнянні з нині існуючим, пропонуючи громадянину вибір терміну і умов виходу на пенсію, що залежить від загального трудового стажу. Крім того, необхідно ввести додаткові пенсійні виплати для стимулювання більш тривалої зайнятості громадян і більш пізнього їх виходу на пенсію.

Згідно з меморандумом, реформа повинна сприяти економії не менше 3% ВВП в довгостроковому плані, в тому числі за рахунок збільшення трудового стажу при виході на пенсію. Наголошується, що середній ефективний вік виходу на пенсію в Україні становить 58,5 років для чоловіків і 55,9 року для жінок, тоді як в середньому по ЄС - 63,5 року і 62,5 року відповідно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme