UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Титані знайшли "бульбашкові" моря

Планетологи з Франції та Мексики показали, що на найбільшому супутнику Сатурна Титані розтащовані моря з бульбашками

Відповідне дослідження опубліковане в журналі Nature Astronomy, передає Depo.ua з посиланням на Лента.ру.

Утворення бульбашок в метаново-етанових морях супутника відбувається, як вважають вчені, через потрапляння в них азоту. Пов'язано це з інтенсивним вивільненням азоту, розчиненого в рідких метані і етані, що відбувається при невеликих змінах температури і тиску атмосфери.

Висновки вчених підтверджують спостереження, проведені за допомогою наукового інструменту RADAR (Radio Detection and Ranging) станції Cassini. Раніше вчені дійшли аналогічних висновків, змоделювавши в лабораторних умовах формування бульбашок на Титані.

Титан в півтора рази більший за Місяць в діаметрі і майже удвічі за масою. В атмосфері супутника Сатурна, як і Землі, переважає азот. У газовій оболонці Титана на нього припадає до 95% обсягу. Небесне тіло, не рахуючи Землі, є єдиним об'єктом в Сонячній системі, на поверхні якого є рідина.

Зараз дослідження Сатурна і його супутників здійснюються автоматичною станцією Cassini. Місія повинна завершитися 15 вересня 2017 року, останній найближчий проліт повз Титан відбудеться 22 квітня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme