Мадуро підготував армію до зіткнень з протестуючими

Президент Венесуели Ніколас Мадуро віддав наказ про приведення збройних сил і правоохоронних органів в підвищену готовність перед новими акціями протесту опозиції

Про це глава держави повідомив в телеефірі, йдеться про введення в дію так званого спеціального стратегічного плану Zamora, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Негайно повинна бути задіяна перша фаза плану Zamora, щоб розгромити державний переворот і забезпечити мир всій Венесуелі, - зазначив Мадуро. - Як верховний головнокомандувач збройними силами я підпишу наказ, щоб він почав виконуватися в усіх військових, поліцейських і цивільних структурах".

Раніше президент держави заявив, що влада затримала озброєних провокаторів, які вже в середу повинні були напасти на учасників антиурядових маніфестацій, щоб спровокувати заворушення.

Нагадаємо, протестам у Венесуелі передував мирний марш за участю більше 50 тисяч людей, які вийшли протестувати проти політики Мадуро. Демонстранти вимагали, зокрема, гарантії захисту прав людини, а також проведення нових виборів на тлі ризику дефолту Венесуели та дефіциту харчів і ліків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme