Фіскали дадуть АП доступ до реєстру відшкодування ПДВ

Державна фіскальна служба надасть уповноваженим особам Ситуаційного центру Адміністрації президента України доступ до реєстру автоматичного відшкодування податку на додану вартість

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Державної фіскальної служби.

Адміністрація Президента зможе оперативно отримувати інформацію з реєстру нарівні з платниками податків. При цьому у ДФС запевняють, що відомство не зможе вносити будь-які коригування до реєстру або впливати на процес відшкодування ПДВ.

Зазначений реєстр відповідно до статті 200.7.3 Податкового кодексу України не має обмеженого доступу. Він є публічним, відкритим і оприлюднюється на сайті Міністерства фінансів України.

Нагадаємо, що Автоматичний реєстр ПДВ запрацював 1 квітня. У ньому відображаються відомості про дату подання заявки на відшкодування, підприємство, сума, а також інформація про перерахування казначейством коштів на рахунки підприємців.

Втім, після запуску глава Мінфіну Олександр Данилюк заявив про несанкціоноване втручання в електронну систему цього реєстру.

Усю вхідну інформацію в електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ формує ДФС на підставі заявок бізнесу і закріплює ці дані електронним цифровим підписом.

Адімністрація Президента попросила ДФС забезпечити до 21 квітня 2017 року організацію не менше трьох робочих місць для уповноважених осіб Ситуативного центру АП для доступу до систем, які забезпечують повний цикл процесів адміністрування податку на додану вартість".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme