На Росії спрогнозували вихід із федерації трьох регіонів

Зі складу Російської Федерації можуть вийти Чечня, Дагестан та Інгушетія

Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський в інтерв'ю радіо "Эхо Москвы", передає Depo.ua.

На його думку, Чечня де-факто давно вже самостійна держава і вона не є складовою частиною політичної і правової системи Росії.

"Думаю, що Чечня, Дагестан, Інгушетія в осяжній історичній перспективі залишать склад Російської Федерації. Хочемо ми того чи ні. Вони покинуть РФ ще й тому, що крім правової політичної логіки існує ще й історична логіка. Яка пояснює нам, що ці регіони були приєднані, ці території, регіонами вони стали вже в складі Радянського Союзу, були приєднані до Росії, до Російської імперії як необхідна перемичка між імперією і Закавказзям", – зазначив він.

Бєлковський пояснив, що після незворотного виходу з імперії Закавказзя, Чечня, Дагестан і Інгушетія можуть піти тим же шляхом.

Нагадаємо, що, на думку секретаря РНБО України Олександра Турчинова, Росія в умовах глибокої кризи та самоізоляції з часом не буде здатна не тільки утримувати національно-територіальні автономії, але і території, що були відірвані від інших країн, починаючи від Далекого Сходу і закінчуючи крайніми західними областями.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme