Меморіал Героям Небесної сотні демонтують заради слідчих дій з екс-"беркутівцями"

Меморіал Героям Небесної сотні демонтують на час проведення слідчого експерименту у справі щодо п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу "Беркут"

Про це повідомив прокурор Роман Псюк, передає Depo.ua з посиланням на "УНН".

"Ми не встигли завершити дії слідчого експерименту", - сказав Роман Псюк.

Псюк зазначив, що меморіал, встановлений героям Небесної сотні, заважає проведення слідчого експерименту на "п'ятачку" біля аркад.

За його словами, для проведення слідчого експерименту "на наступному тижні будуть проведені роботи з тимчасового демонтажу меморіалу". Разом з тим, за даними сторони обвинувачення, вже проведений слідчий експеримент з так званої "снігової барикадою".

Раніше прокуратура наполягла на продовженні слідчого експерименту у справі розстрілу учасників Євромайдану до 1 липня.

Нагадаємо, в центрі Києва до 18 квітня тривають слідчі дії по справі щодо розстрілу учасників Євромайдану, правоохоронці мають намір повністю відтворити події тих днів.

У Генпрокуратурі заявили, що вже повідомлено про підозру більше 60 екс-"беркутівцям", частина обвинувальних актів спрямована до суду, інша частина ще розслідується.

Найкривавішим за час Євромайдану було протистояння на вул. Інститутській, де силовики відкрили вогонь по протестуючих з вогнепальної зброї. Там загинули 105 людей, яких тепер називають Небесною сотнею. Слідчі встановили причетність спецроти київського "Беркута" до розстрілів 48 протестувальників і заподіяння вогнепальних поранень 80 протестувальників 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme