Луценко обіцяє боротись з бурштиновою мафією, якій завдано "потужного удару"

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у Рівненській області триває операція з ліквідації "бурштинової мафії"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"На жаль, я не можу сказати, що та операція остаточно покінчила з "бурштиновою мафією". На цей момент, за нашими оперативними даними, цій мафії було завдано удару, і операція з її ліквідації триває", - зазначив Луценко.

Прокуратура розслідує створення і діяльність злочинної організації з метою отримання організаторами неправомірної вигоди за безперешкодне здійснення видобутку бурштину-сирцю.

За словами Луценка, за час здійснення досудового розслідування було проведено 183 обшуки, в ході яких виявлено готівку, коштовності з золота, зброю, бурштин різних фракцій, засоби для видобутку бурштину, чорнову бухгалтерію та схему розподілу коштів; здійснено понад 200 негласних слідчих (розшукових) дій.

Крім того, за результатами здійснення досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто 31 особу, проти 25 осіб суди ухвалили обвинувальні вироки.

Також Юрій Луценко зазначив, що в ході досудового розслідування одна особа добровільно повідомила слідство про те, що брала участь у скоєнні злочинів злочинною організацією, і заявила про готовність сприяти слідству. Із зазначеною особою прокурором укладено угоду про визнання винуватості, судом винесено обвинувальний вирок. Крім того, ще низкою осіб було укладено угоду зі слідством.

Юрій Луценко повідомив, що серед підозрюваних, які знайомляться з матеріалами виробництва, - вже колишній заступник прокурора Рівненської області, колишній керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній начальник Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній працівник Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління УМВС України в Житомирській області, слідча слідчого управління Головного управління Нацполіції в Рівненській області, яка наразі відсторонена від посади, і старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу контррозвідки управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Нагадаємо, 5 квітня співробітники правоохоронних органів вилучили більше 55 кг бурштину з автомобіля в Рівненській області.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme