Google запустила віртуальний тур по дерев'яним церквам Карпат

У Міжнародний день пам'яток та історичних місць компанія Google випустила віртуальний тур по унікальним дерев'яним церквам Карпатського регіону, внесеним у світову спадщину ЮНЕСКО

Google запустила віртуальний тур по дере…

Тур розроблений у партнерстві з Міністерством культури України, повідомляється в офіційному блозі Google, передає Depo.ua.

Відзначається, що під час розробки було оцифровано 8 дерев'яних церков регіону і створений спеціальний сайт "Дерев'яні церкви Карпатського Регіону", де можна дізнатися більше про кожну з церков, а також прокласти до них маршрути на Картах Google. 3D-тури всіх цих церков доступні і в режимі Street View на Картах Google.

"Віртуальний тур перенесе в саме серце Карпат і дасть можливість познайомитись з унікальною архітектурою стародавнього українського мистецтва, шедеврами європейського будівництва культурної спадщини ЮНЕСКО. За допомогою зручної навігації і голосового супроводу можна дізнатися цікаві факти про старовинні церкви.

Завдяки 360 градусним панорам можна не лише оглянути будівлі церков зовні і погуляти по навколишній території, але і зайти всередину і помилуватися інтер'єром і старовинними іконами", - йдеться у повідомленні.

Щоб почати тур, необхідно зайти на сайт churches.authenticukraine.com.ua або вибрати місце, яке вас цікавить на Google Картах в режимі Street View.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme