UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ердоган вже зібрався відновити в Туреччині смертну кару

Президент Туреччини планує знову ввести в країні смертну кару. Якщо парламент не проголосує за цей захід, в країні буде проведено ще один референдум

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив про намір відновити в країні смертну кару. Свою заяву він зробив у неділю, 16 квітня, після оголошених результатів конституційного референдуму. Відновлення практики страти буде його "першим завданням", заявив Ердоган у Стамбулі під час виступу перед своїми прихильниками.

Для схвалення смертної кари потрібна підтримка не менше двох третин депутатів турецького парламенту. Якщо серед депутатів ця ідея не отримає достатньої підтримки, тоді буде проведено референдум, сказав Ердоган. При цьому референдум можливо буде провести, якщо за пропозицію проголосує 60 відсотків членів парламенту.

Про можливість повернення до смертної кари Ердоган заговорив після невдалої спроби державного перевороту, що сталася влітку 2016 року. У Брюсселі відзначили, що відновлення вищої міри покарання поставить хрест на планах Туреччини вступити до Євросоюзу.

Нагадаємо, що вчора Вища виборча рада Туреччини оголосила остаточні результати конституційного референдуму, за якими країна стає президнтською республікою. В Стамбулі тисячі людей вийшли на вулиці протестувати проти перетворення країни на диктатуру Ердогана. А в Німеччині вже заявили, що на майбутньому членстві Туреччині в ЄС можна ставити хрест.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme