Віце - президент США поїде в Південну Корею, аби "полякати" КНДР

Віце-президент США Майк Пенс відправиться до Південної Кореї на тлі зростання напруженості навколо ядерної програми Північної Кореї

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зупинка Пенса в Сеулі - перша у низці давно запланованих візитів в країни Азії під час десятиденного турне віце-президента США, яка відбудеться, можливо, вже після того, як Північна Корея проведе шосте випробування ядерної бомби.

У неділю Пенс відсвяткує Великдень разом з військовослужбовцями об'єднаного американсько-південнокорейського контингенту, а в понеділок зустрінеться з в.о. президента Південної Кореї Хван Гйоаном.

"Ми маємо намір провести консультації з Республікою Корея на тему спроб Північної Кореї розвинути її ядерно-ракетну програму", - заявив анонімний представник Білого дому.

"З цим режимом питання стоїть не "якщо", а "коли". Ми дуже добре готові протистояти цьому", - відзначили в Вашингтоні, кажучи про наміри Пхеньяна провести черговий ядерний тест.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Хан Сон Рер заявив, що США при американському лідерові Дональді Трампі стали "зліші і агресивніші", ніж були за попереднього президента США Барака Обами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme