UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як у Карпатах туристи стають жертвами гідів-шарлатанів

В одну мить чудові краєвиди, ночівля в палатці та пісні під гітару можуть перерости у страшні пригоди

Як у Карпатах туристи стають жертвами гі…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на ictv.

До турпоходу в гори треба добре підготуватися, бо в одну мить чудові краєвиди, ночівля в палатці та пісні під гітару можуть перерости у страшні пригоди.

У Карпатах група скелелазів і подумати не могла, що їхня мандрівка закінчиться у лікарні. Ні, вони не зірвалися зі скелі! На них напали.

Щойно хлопці почали здійматися у гору, з лісу до них вийшла банда озброєних головорізів. Назвавшись лісниками, сказала, що територія закрита для сторонніх. Ані документів, ані посвідчень так звані охоронців лісу, не мали. За прохід стали вимагати данину! А коли туристи відмовилися платити, жорстоко побили їх до півсмерті. І обікрали. Врятувала життя хлопців інша група.

Самозванці видають себе за досвідчених гідів. Обіцяють провести по найбезпечнішим маршрутам, та ще й дешево. Не вірте! Насправді ані досвіду, ані ліцензії в них немає. Раптом з вами станеться надзвичайна пригода вони вас не врятують. І остерігайтеся гідів-крадіїв. Вони заведуть вас невідомо куди. Тихенько обчистять ваші рюкзаки і втечуть. Знайти їх потім буде дуже важко.

Як не стати жертвою?

1. Збираєтесь в турпохід? Зареєструйтесь у спеціальному центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Залиште рятувальникам свій маршрут. А також друзям і рідним. У разі чого вони знатимуть, де вас шукати.

2. Гуртуйтеся не по дві-три людини. Чим більше група, тим вірогідніше повернутися не ушкодженими. І не пограбованими.

3. Запасіться сигнальними ракетами.

4. Якщо на вас напали озброєні люди, не намагайтеся подолати їх самотужки. Не робіть різких рухів. Просять віддати гроші? Віддайте все! Життя дорожче!

5. Вирушайте в подорож виключно з перевіреним провідником. Зберіть про нього інформацію. Перевірте наявність ліцензії на такі послуги. Лише за її наявності керівний групи несе відповідальність за вашу безпеку.

Читайте також: Закарпатські рятувальники нагадали правила безпечного Великодня

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme